10. huhtikuuta 2013

Matkaratasviidakossa

 Nyt kun päivät menevät lähes kokonaan maaten on ollut aikaa tutkia jos jonkinlaista. Alkuviikon selailin eri talovaihtoehtoja etsien meille sopivaa pohjaratkaisua ja tänään olen hypännyt matkarattaiden maailmaan. Matkarattaat ovat siis varmaankin suurin edessä oleva hankinta. Mietin niitä jo noin vuosi sitten, mutta ei ollut lopulta niin kovasti tarvetta. Nyt tulin hyvin nopeasti siihen tulokseen, että auton takatila on rajallinen ja matkarattaat siis ehdottomasti tarvitsemme.

  Koska lähiseudulla ainut vaunuliike myy vain Gracoa yms., on hankinnat pitkälti tehtävä joko netistä tai reissaamalla. Netissä on vaan se huono puoli ettei pääse livenä hypistelemään, mutta josko tästä vielä reissukuntoon pääsisi! Tällä hetkellä mielenkiintoisimmiksi ovat osoittautuneet Bugaboo Beet

Kuva täältä

Tai sitten Baby Joggerit

Kuva täältä
 Miehen tunnen sen verran hyvin, että tiedän tulevissa rattaissa olevan siis varmuudella neljä pyörää. Kolmipyöräinen on kuulemma kovin hennon ja epäluotettavan oloinen. Eli samalla rengasmäärällä kun autossa mennään. Mitä muuta me sitten matkarattailta kaipaisimme?

 Helposti kasattavat ja pieneen tilaan menevät
Mukavat työntää niin pätkällä äidillä kuin pitkällä isälläkin
Kulkevat helposti kaupungissa, talvisilla teillä ja mielellään mökkioloissakin
Mahdollisimman pitkäikäiset eli plussaa jos aluksi saa myös turvakaukalon kiinni tai muuten menevät heti vastasyntyneellä

 Mitähän muuta sitä pitäisi vielä osata ottaa huomioon? Meillä kun on tähän asti pärjätty loistavasti ihan yhdistelmilläkin ja sivusta ollaan vaan seurattu matkarattaiden ominaisuuksia. Mielelläni siis otan kokemuksia ja huomioita vastaan etenkin jos tuntuu että olen nyt aivan täysin väärillä raiteilla!

6 kommenttia:

 1. minä olen 168cm, ja minulle babyjoggerit olivat liian korkeat :/ tosin tykkään työntää aisa aika matalalla muutenkin.
  itse tykkään pitää vielä 2vtä minua päin kun nukahtaa, meillä oli jo keskimmäiselle ostetut quinnyn zappit ja ostin kolmoselle sitten sen istuinosan jonka saa käännettyä ja säädettyä ihan makuullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset tästä tiedosta! Mä olen sua vielä pienempi ja tykkään myöskin työntää aisa melkoisen matalalla joten liian korkeaksi taitaa sitten jäädä! Onneksi en ole hätähousu ja tehnyt vielä mitään päätöksiä tai sortunut tarjouksiin ilman kokeiluja. En olisi muistanutkaan koko aisa-asiaa huomioida ja tunnetusti palauttaminen ei ole mieluisinta puuhaani!

   Poista
 2. Quinnyissä on se hauska, että niitä voi työntää sekä niistä kahvoista että siitä raudasta joka on niiden välillä.
  Quinny on myös se perusmalli (jossa ei selkänoja säädy) niin 22kg saakka, ja se xtramalli 15kg. Meillä 5v painaa 22kg, eli pitkäikäiset.
  Suosittelisin ostamaan huutiksesta tms ne normizappit, saa noin 100e hintaan. Ja vauvalle siihen sen säädettävän uudenistuinosan vaikka uutena, saksasta tilaten se on noin 70e :)
  Uutena pelkkä xtra on noin 300e+ ja siihen en tiedä saako erikseen istuinosan kankaita..
  Nuohan normizappit saa vaikka pyörän tarakalle laitettua, ja pyöränkärryn kyytiin, tai lentokoneeseen käsimatkatavaroissa lapselle. Jos siis kertoo jotain miten pienet ne on kasassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin tutustua noihin joskus paremmalla ajalla ja olotilalla! Pikaisesti huutiksesta katsoinkin ja näytti tosiaan melkoisen pieneen tilaan menevän.

   Meillä Pikkutäry ei ole pitkään rattaisa viihtynyt, mutta eihän seuraavasta koskaan tiedä eli plussaa kuitenkin ehdottomasti pitkä käyttöikä. Ennemmin kun kuitenkin työntelisin niitä rattaita kuin juoksisin kilpaa pienen ihmisen perässä pitkin kauppoja saamatta mitään ostettua :)

   Poista
 3. heh = ei meilläkään 2v juuri rattaissa viihdy, mutta kaupungilla/huvipuistossa/kesämenoilla ne on oivat pelit. ei se touhukas 2v kuitenkaan meillä jaksa koko päivää kävellä, istuu sitten kyytiin kun voimat jaloista loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin se kesä ja ne reissut on tosiaankin tulossa ja voisi olla hyvä kuitenkin ottaa silloinkin ne rattaat matkaan mukaan ettei tarvitse miehen rattaiksi ruveta :D Kiitos kun muistutit tästäkin raskausdementikkoa!

   Poista