30. syyskuuta 2018

Talvihaalarit check!

 Lämmin kesä ja syksy saivat lähes unohtamaan talven. Ensimmäisenä kuuraisena aamuna kuitenkin muistin, että tosiaan niitä talvivaatteita täytyisi varmaan lapsille alkaa sovittelemaan ja uusien hankkimista suunnittelemaan. Vaikka itse talveen onkin vielä toivottavasti hetki aikaa, saa usean lapsen varusteisiin uppoamaan sellaisen omaisuuden, ettei alennuspäivien hyödyntäminen olisi pahitteeksi.

 Pikkuiselle löytyy jemmasta kuin uusi Onnin vanha haalari, josta pidän yhä hurjasti. Todennäköisesti haalari menee koko talven, mutta koska talvisin meillä pyykki kuivuu hieman hitaammin, on toiselle haalarillekin kysyntää. Ihania malleja löytyy nyt mallistoista hurjasti! Tällä kertaa päätöksentekoon auttoi hyvä alennusprosentti, jonka vuoksi puvun hinnasta napsahti mukavat noin 30€ hinnasta pois.
 Taaperoa lämmittää talven ihmeisiin tutustuessa tänä talvena Reimatecin Nuorgam koossa 80cm. Toivottavasti tuo hieman eläväinen kangas antaa hieman anteeksi likatahroja, mutta toisaalta haalarin kangas on helppo myös ulkoilun päätteeksi putsata. Yleensä olen tykännyt pienillä käyttää kahden vetoketjun haalareita, mutta koska pikkuinen vihaa ulkovaatteita, hän tuskin myöskään itse yrittää pukeutua. Tykkään myös, että haalarin ilmettä saa helposti muokattua erilaisilla asusteilla, joihin tunnetusti saatan olla hieman heikkona :D
 Onnille mahtuu suureksi iloksemme vielä ainakin hetken viime vuotinen Name it:n jääkarhuhaalari. Koska pojalla on kuitenkin selvä kasvupyrähdys käynnissä, oli ostoslistalla kaksiosaisen lisäksi myös haalari. Aluksi tuntui, ettei tänä vuonna markkinoilla oikein ollut pojan mieleistä versiota ja ajattelinkin selvitä jääkarhun kanssa mahdollisimman pitkään. Sitten se kuitenkin löytyi; rakkautta ensisilmäyksellä ja vieläpä alessa sekin!
 Työmiehen haalari on Didriksonsin Björnen, joka ominaisuuksiltaan oli myös vanhempien mieleen. Haalari on tuulen- ja vedenpitävä, hengittävä eikä siinä ole käytetty PFC:tä. Heijastimia löytyy joka suuntaan ja lumilukot pitävät toivottavasti lumet haalarin ulkopuolella.
 Suuri plussa on myös haalariin piilotetulla ominaisuudella. Tätä haalaria voi nimittäin suurentaa hihoista ja lahkeista yhden koon verran! Tämä puku siis menee taatusti kasvupyrähdyksestä huolimatta koko talven ja kenties vielä seuraavankin :)
  Seuraavaksi alkaakin sitten housujen ja takkien metsästys. Myös talvikengät menivät kaikilla ostoslistalle eli ei tässä ihan pian vielä voi huokaista helpotuksesta. Kuvia ottaessa pakkasta oli aamulla ollut jo lähes 5 astetta, joten pienemmät kyllä jo tarkenevat sään kylmentyessäkin.

 Joko olet varustautunut talven tuloon?

2 kommenttia:

  1. Kivat haalarit olette löytäneet. Minä en ole päässyt ollenkaan vielä noin pitkälle että miettisin talvivaatteita. Mutta tosiaan, onhan ulkona jo ollut ensimmäiset pakkasyöt :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Mä oon yleensä herännyt asiaan vasta talven yllättäessä. Syksyn kauneudessa ei ihan ensin vain se talvi ole mielessä :D

      Poista