23. syyskuuta 2018

Olisipa puhelinmyynti vanhuksille kiellettyä!

 APUA! Älyluuriko?! Eihän nyt ole aprillipäivä! Näin mahtavasti reagoimme, kun kuulimme läheisemme uusimmasta hankinnasta. Kauhistus ei johtunut kielteisestä asenteestamme, olemmehan älypuhelimien lumoissa itsekin, vaan uuden puhelimen omistajasta, puoliksi sokeasta lähemmäs 80-vuotiaasta, joka ei ikinä ole edes tietokoneen päälle ymmärtänyt ja jolle jo Nokian uudistettu 3110 tuntuu olevan ehkä juuri ja juuri hallinnassa.

 Tarkemmin jutusteltuamme tämä läheinen kiven kovaan väitti, että älypuhelin oli tullut puhelimen välityksellä tapahtuneen matkapuhelinliittymän päivityksen kylkiäisenä. Siis oikeastiko 450€:n arvoinen uutuuskännykkä kaupan päälle?! Ei ihan uskottavalta tuntunut, mutta näin se kuulemma oli ja koska 14 päivää oli kulunut, ei puhelinta voinut enää palauttaakaan. Läheisemme päätti ottaa uuden puhelimensa käyttöön, mutta arvatkaapa vaan osaako neuvonnasta huolimatta edes soittaa tai vastata sillä?! Hänellä on siis puhelin, jolla ei tee yhtään mitään!
 Puhelinmyynti on työtä siinä missä moni muukin, mutta valitettavasti osa menee harmaalle alueelle. Ikäihmisille on ilmeisesti helppo myydä tai heidät on helppo puhua pyörryksiin. On myyty kasoittain luontaistuotteita sekä sukkia, täysin sokeille lehtiä tai muistisairaille postilaatikon täydeltä luettavaa. Ongelma korostuu etenkin myyntipuheluissa, joissa nuorempikin saa olla erittäin tarkkana.

 Tämän älypuhelinselkkauksen jälkeen olenkin vahvasti sitä mieltä, että iäkkäille ihmisille ei saisi myydä puhelimitse tai ovelta ovelle mitään! He kyllä varmasti osaavat viimeistään läheistensä avustamana hankkia kaiken tarvitsemansa. Onneksi sentään remonttihuijarit eivät läheisemme päätä pääse sekoittamaan kymmenien tuhansien laskuillaan, mutta vahinkoa saa aikaan pienemmässäkin mittakaavassa. 450€:n uutuuskännykkääkin maksaa erissä eläkkeestä aika pitkän aikaa ja hyvällä tuurilla tuona aikana oppii jo edes vastaamaan puhelimen soidessa!


2 kommenttia:

  1. Tässä on myös yrityksillä iso vastuu. Tietenkin jos lähtisi viemään tätä eteenpäin saattaisi olla, että saisitte kaupan purettua.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo voisi hyvinkin olla totta, sillä kaikkihan ei nyt selvästikään ole ihan täydellisesti tässä mennyt :)

      Poista