20. helmikuuta 2017

Kevättalven puuhia

 Meillä lapset rakastavat talvisin hiihtämistä, hankikävelyitä ja luistelua. Tänä vuonna säätila on kuitenkin näihin lempipuuhiin ollut varsin oikullinen. Lunta hankikävelyyn tai pidemmille hiihtolenkeille ei juurikaan ole riittänyt ja luistinkenttäkin on toisinaan ollut suljettuna lämpötilan ollessa selvästi plussan puolella. Toisaalta tällä hetkellä pihamme on kyllä loistava luistinrata, sillä se on täysin peilijäässä! Potkukelkalla saakin kovat kyydit ja toisaalta jään ansiosta rattikelkkakin kulkee kerrankin ihan omalla pihalla.
 Lapsilta ei kuitenkaan kauaa kestä keksiä uutta tekemistä. Kun lunta ei ole, löytyy ympäristöstä taatusti muuta jännää puuhaa. Yksi sellainen on majanrakennus eikä haittaa jos yhden saa valmiiksi. Majojahan ei voi koskaan olla liikaa! Lupasin lasten keväällä saavan rakentaa ihan kunnon lautamajan, mutta näin talvella maja syntyy helposti myös risuista, oksista tai mukavasti kuusen alle.
 Liian pienessä talvihaalarissa kotona kulkeva eskarilaisemme rakastaa tällä hetkellä kiipeilyä. Myös kaikenlainen temppuileminen on pojan mieleen ja pihalta voikin löytää mahtavia temppuratoja! Kuinka kulkea pisteeseen b jättämättä yhtään jälkeä lumeen? Tai kuinka kulkea pelastamaan hädässä oleva kulkematta oksien ylitse?
 Oikeastaan hieman kateellisena katselen tuota lasten energian määrää! He juoksevat piilosilta mäenlaskuun ja väliin vähän hippaa ennen tutkimusretkeä. Kun oma maha murisee jo karhun lailla, eivät lapset malttaisi vieläkään lähteä sisälle syömään. Parastahan heidän mielestä on esim. paistaa makkaraa, jota voi sitten taas lennossa nauttia :D Koko päivän liikkumisen jälkeen illalla nukkumaanmenon aikaan sisällä hyppii vielä punaposkinen tuholaiskaksikko samalla kun heidän äitinsä lähes nukahtaa sohvalle. Siis oikeasti, mistä sitä energiaa riittää?!

2 kommenttia:

  1. Lapset kyllä keksivät kaikenlaista puuhaa luonnossa. Se olisi kuin ne kuuluisi yhteen: lapset ja luonto! Ei ole mitään parempaa leikkipaikkaa kuin tutkimaton metsä, ranta tai vaikka jännä kallio. Meilläkin yleensä viikonloppusin tehdään paljon retkiä uusiin ulkoretkikohteisiin ja se on lasten mielestä niiiiin jännää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noin se tuntuu olevan! Meillä leikkisästi kutsun kuopusta metsän lapseksi, sillä siellä hän tuntuu olevan kotonaan. Isommille taas rantakohteet ovat mielenkiintoisempia, etenkin jos voi sukellella aarteita :)

      Poista