11. tammikuuta 2017

Tämän halusitte tietää

 Tämä alkanut vuosi ehti jo näyttää, mitä kaikkea elämä voikaan olla; ihmeitä, onnen hetkiä, arvaamattomia käänteitä, syntymää ja kuolemaa. Tarkoitukseni oli viettää ainakin tämä viikko hiljaiseloa ja keskittyä pitämään arki pyörimässä mahdollisimman normaalisti. Yksin hiljaisuudessa koin kuitenkin paremmaksi saada muuta ajateltavaa ja tulla vastailemaan kysymyksiinne.

 Suuret kiitokset ihanista kysymyksistänne♥ Sen pidemmittä puheitta annan teille myös ne vastaukset :D
Mitä telkkarisarjoja seuraatte?
 Katson todella vähän telkkaria tai jos katson, niin hetken päästä en enää edes muista näkemääni! Sen vuoksi juurikaan mitään sarjoja ei tällä hetkellä tule aktiivisesti seurattua. Ainut mitä miehen kanssa yhdessä ollaan viime aikoina katsottu on Sorjonen ja silloinkin yleensä toinen meistä nukahti aina kesken kaiken :D

Onko teidän perheellä yhteinen harrastus - jos on niin mikä?
 Tällä hetkellä koko perheellä ei yhteistä harrastusta ole, sillä vapaa-aika on kortilla. Tykkäämme kuitenkin perheen voimin käydä mm. metsäretkillä ja liikkumassa silloin kun sitä yhteistä aikaa on.

Harrastatko itse jotain? 
 Tällä hetkellä ainut harrastukseni on oikeastaan tämä blogi. Jotain liikuntapuolta olisi kiva joskus miettiä, mutta tällä hetkellä ei aika eikä voimat säännöllisiin juttuihin riitä.

Entä perheenä,lempipuuhanne?
 Perheenä me nautimme kovasti yhdessä puuhailemisesta ihan viikkosiivouksesta ja ruuanlaitosta lähtien. On mukavaa vain löhötä, lukea, pelailla pelejä, käydä luistelemassa ja ulkoilemassa jne. 

Mitä lehtiä sinulle tulee?
 Tällä hetkellä olen karsinut lehtitilauksia hyvinkin paljon. Sisustuslehtiä ostan paljon kaupasta ja kotiin asti kannettuna tulee Meidän perhe sekä Taika, josta lapset mielellään poimivat ideoita askarteluihinsa.

Mitä luet?
 Ennen ahmin jopa useamman kirjan päivässä, mutta viime vuosina yöpöydän kirjapino on vain kasvanut. Tällä hetkellä lukeminen painottuu lähinnä vain lehtiin sekä tietysti muiden blogeihin.
Minkä tyyppisiä lastenvaatteita sinä rakastat ja mitä inhoat?
 Rakastun helposti meidän lasten näköisiin vaatteisiin. En juuri nyt oikein osaa selittää, mutta monen vaatteen kohdalla vain tiedän, että se on saatava :D  Mun mielestä etenkin pienempien lasten vaatteissa saa olla väriä ja lapsellisuutta. Siltikin tykkään tällä hetkellä hyvinkin yksinkertaisista, pienen jujun omaavista vaatteista. Lasten vaatekaapeista löytyy tällä hetkellä paljon kuvioita yhdistettynä yksivärisiin vaatteisiin, mustaa ja harmaata piristettynä lasten lempiväreillä. 

 Lasten harmiksi en vieläkään ole oppinut tykkäämään printtivaatteista, siis niistä missä lasten suosikkihahmot Frozenit, Spidermanit sun muut suuresti esiintyy. Silti meiltä löytyy jokunen myös näitä, sillä lapsethan niitä vaatteita käyttävät!

3 asiaa, jotka saa sinut onnelliseksi juuri nyt?
 Perhe, ystävät ja kauniit sanat

Miten rentoudut raskaan päivän jälkeen?
 Nautin hiljaisuudesta esim. saunan löylyissä tai pienellä kävelyllä. Toisinaan heittäydyn sohvalle hieman herkuttelemaan. 

Minne matkustaisit nyt jos saisit lähteä reissuun huomenna?
 Johonkin missä on lämmin. Mulla tuntuu olevan joku kestopalelu päällä, joten kesää lähtisin etsimään. Mitään hellelukemiakaan en kyllä kaipasi vaan lähtisin paikkaan jossa jaksaisi tehdäkin jotain. Mikä lie olisi tähän aikaan vuodesta hyvä kohde?!

Lempikohteenne kotimaassa?
 Oma mökki♥ Mutta ellei mökkiä saa valita niin sydämessäni on maalaisena aina paikkansa myös Helsingille. 
Mistä haaveilette perheenä?
 Kunnon lomasta! Jo viikko putkeen mökillä olisi mahtavaa, mutta vielä sitäkin enemmän haaveilemme reissuun pääsemisestä. Mielessä pyörineitä kohteita vaan alkaa olemaan niin kauan, että lottovoitto ois kiva :D Haaveilemme myös pääsevämme jo uuteen kotiin, jossa kaikille olisi oma rauhaisa tilansa ja tavaroille paikkansa.

 Missä näet itsesi 10 vuoden päästä?

 10 vuoden päästä meidän elämä onkin varmasti aivan erilaista! Hyvin suurella todennäköisyydellä Tellu on jo lähtenyt kotoa opiskelemaan tms. Itku tulee pelkästä ajatuksestakin :D Pojatkin ovat jo isoja, joten kotiäidille ei enää niin kovin tarvetta ole. Työelämässä on siis varmastikin kutsunut, mutta kenties työskentelen kuitenkin ainakin osittain kotoa käsin. Teinien kotiintuloa saan varmasti viikonloppuisin valvoa, mutta muuten nukun taatusti hieman enemmän, nautin omista jutuistani ja teemme myös miehen kanssa enemmän juttuja yhdessä.

Mitä toivot tulevaisuudelta?
 Tämä vastaus tuskin yllättää, mutta onnellisuutta ja terveyttä :D Toivon myös lapsillemme hyvää tulevaisuutta ja mieleistä työtä sitten aikanaan itselleni. Toivoisin joskus oppivani valokuvaamaan enkä vain aivot jumissa räpsimään jotain. Myös lisää yhteistä aikaa on toivelistalla sekä monia muita toiveita on tähdille kuiskailtu. Kenties joskus jotkin toteutuvatkin :) 

Miten ensi syksyn suunnitelmat, jatkuuko kerho tms?
 Ensi syksy meillä onkin muutosten aikaa. Onnilla olisi mahdollista lisätä yksi kerhopäivä, mutta tuo tarkoittaisi isompaa ryhmää. Poika siis jatkaa kerhossa, mutta kerhopäivien määrä katsotaan tilanteen mukaan. Pikkutäry taas aloittaa koulutiensä, joten bussipysäkille saattamista on tiedossa säällä kuin säällä. Mahdollisesti tuleva koululainen saa jaksamisensa mukaan myös yhden uuden harrastuspäivän viikkoonsa. 

Oletko ajatellut olla vielä pitkään kotona?
 Pitkän aikavälin suunnitelmia en ole tehnyt vaan viime syksystä lähtien olemme menneet pitkälti sen mukaan, mikä hyvälle on tuntunut. Jos Onnin kanssa otamme suuria edistysaskelia ja kotona olo alkaa ahdistaa tai konkurssi meinaa iskeä, olen toki valmis töitä etsimään. Tämän vuoden olen kuitenkin vielä varmasti kotona, mutta alun alkaen ajatuksena oli olla kotona Onnin eskariin/kouluun lähtöön asti.
Minkälaiset teidän yöt ovat nykyään?
 Kiitos kysymästä♥ Meillä on yöt hyvin vaihtelevia. Nykyään on kausia, jolloin nukutaan lähes joka yö ihan ok, viikkoja, joihin mahtuu kokonaan nukuttuja öitä ja sitten niitä kausia, jolloin unet jäävät rikkonaisiksi ja alle kuuteen tuntiin. Hitaasti, mutta varmasti kohti parempaa ollaan kuitenkin yhä menossa :)

Miten nuorimmaisenne kerhossa sujuu nyt?

 Onni on yllättänyt meidät kaikki ja kerhossa sujui ennen joululomalle lähtöä loistavasti! Poika jopa osallistui kaikkien yllätykseksi myös joulujuhlan esitykseen. Onnin ryhmä on pienin, hiljaisin ja rauhallisin mitä itse olen ikinä eteiseen kuullut, joten tämä helpottaa Onnin kerhossa oloa. Poika kaipaa vielä oman tilansa ja aikansa, mutta on todella reippaasti osallistunut kerhon puuhiin ja tykkää kerhosta hurjan paljon. Hänelle on myös muodostunut jo omat tärkeät kaveruussuhteensa ja kerhokavereista puhutaan paljon myös kotona :) Kuitenkin jo muutaman viikon loma näkyy ja olemme palanneet monessa kohtaa alkuruutuun. 
Mikä on mielestäsi haastavinta vanhemmuudessa?
 Olla jokaiselle lapselle yhtä oikeudenmukainen ja luonteen huomioon ottava sekä jakaa tarpeeksi kahdenkeskistä aikaa jokaiselle. Monesti pitkiä aikoja yksin arkea pyörittäessä tuntuu, ettei tuota kahdenkeskistä aikaa lapsille riittävästi ole.

Mitä painotatte kasvatuksessa? 

 Pyrimme huomioimaan lapset yksilöinä, sillä jokaisella on omat tarpeensa. Meistä on tärkeää, että lapset oppivat mm. tunnistamaan omat vahvuutensa, oikean ja väärän sekä ottamaan muut huomioon. Pyrimme tukemaan lapsia omatoimisuuteen, mutta takaamaan myös heidän turvallisuutensa. Myös syli, halit ja lapsen mielipiteiden kuuleminen on meille tärkeää.

Minkälaiset sisarus suhteet lapsillenne on?
 Lapset ovat todella tärkeitä ja rakkaita toisilleen ja yhden ollessa poissa on aina ikävä kova. Toki riitojakin on. Eniten Tellua ärsyttää sotkeva Pikkutäry, kun taas Onnista hän pitää mielellään huolta. Myös Pikkutäry on hyvin hellä pikkuveljeään kohtaan.

Touhuavatko paljon yhdessä?

 Kyllä he puuhailevat mielellään yhdessä leikkien, pelaillen, rakennellen, seikkaillen jne.  Pojilla luonnollisesti leikit sujuvatkin varsin vauhdikkaasti, kun taas Tellun mukana olo tuo leikkiin rauhallisuutta :) 

Meidän Päivä postaus, esim arkipäivä ja viikonlopun Päivä?
 Pistetään tämä toteutukseen heti kun elo täällä normalisoituu♥

 Muistakaahan, että vastailen kysymyksiinne kyllä mielelläni myös muulloin♥

4 kommenttia:

 1. Näitä on kyllä hauska lukea <3 Saa jotenkin eri näkökulmasta pienen katsauksen teidän elämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Kysymysten avulla saa tosiaan hieman uutta näkökulmaa :)

   Poista
 2. Kiitos vastauksista! Upeaa, että viihdyt kotona ja nuorimmaisenne saa jatkaa vielä kotihoidossa. Kerhot ovat hyviä, pääsee pienemmässä ryhmässä kun päiväkodeissa touhuamaan ja harjoittelemaan sosiaalisia taitoja. Meillä on kokemusta, että kerhosta menty eskariin ja siitä kouluun. Todella hyvin mennyt! Eskari antaa aivan riittävän pehmeän laskun sitten aikanaan kouluun. Samoilla linjoilla olen kotihoidon kanssa. Ihanaa kun voi antaa kiirettömyyttä ja aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös meillä Tellu on mennyt kerhosta eskariin ja menestyy koulussa loistavasti! Ja jo syksyllä eskarin vanhempainvartissa meille kerrottiin ensimmäisten testien jälkeen pojan olevan täysin koulukypsä eli kyllä mäkin uskon kotihoidolla olleiden pärjäävän koulussa kyllä siinä missä päiväkodinkin käyneet :)

   Poista