21. tammikuuta 2017

Eläinten jäljillä

 Voi kuinka iloitsinkaan aamulla, ettei tarvinnut herätä herätyskelloon! Taitaakin lomarytmi olla vielä pahasti päällä, sillä viikolla nukuimme Onnin kanssa yhtenä aamuna lähes lounasaikaan asti. Pojan sairastelun aiheuttamat rikkonaiset yöt hieman väsyttivät ja onneksi mies oli kotona herättelemässä isompia eskariin sekä kouluun :)
 Lepäilyn lisäksi olemme nauttineet taas ulkoilusta ja kylläpä sää onkin suosinut! Eilen eläimistä ja luonnosta nauttiva Onni pyysi metsään eläinten jälkiä tutkimaan. Siellä me juostiin jälkien perässä ja toisinaan poika teki erittäin tarkkaa tutkimustyötä maassa maaten :D Jälkien etsimisen lisäksi Onni pysähteli kuuntelemaan lintujen laulua (en todellakaan tunnistanut) ja etsimään missä kummassa tikka naputteli tällä kertaa.
 Aivan kaikkien jälkien jättäjää en pojalle osannut kertoa. Jänikset, ketut sekä oravat vielä meni ja osan niistä poika tunnisti jo itsekin, mutta joukossa oli hieman oudompiakin jälkiä. Onneksi mies osaa nämä tunnistukset paremmin, joten Onni käski isäänsä uudelle reissulle nyt viikonloppuna, kun isommatkin ovat kotona :D
 Itse päivän pakollisen lepäilyn jälkeen kävin tänään iltasella hankikävelyllä pennun kanssa. Olisipa ollutkin mainio hiihtokeli, jos lunta olisi hieman enemmän! Pennusta on tullut jo hyvin rohkea eikä hän enää tahdo pihalla pysyä. Saa nähdä kuinka hölmö idea oli hankikävely hänen kanssa tehdä :D Ehkä me alamme hiljalleen totuttelemaan hihnassa kävelyyn sillä tottelevaisuus on pienellä jukuripäällä viime päivinä ollut hieman hukassa. Auringonlaskun maalaamaa maisemaa ihaillen oli kuitenkin varsin rentouttavaa kävellä kotiin :)

 Mitäs kivaa muiden viikonloppuun on mahtunut?

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanan rennolta! :) Meillä on tänään ollut super-hyvät perhebloggaajien kehityspäivät ja kovasti olemme tehneet suunnitelmia! Kuulet myös varmasti niistä pian! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä ollut varsin rentoa menoa :D Teillä varmaan olikin ihana päivä♥ Mua niin kovasti harmitti, ettei olotila sallinutkaan matkaamista. Olisi ollut niin kovin mukava nähdä teitä♥

   Poista
 2. Aivan ihana pieni luonnon tutkija:) Ihanan keväisen tuntuista jo ollut ja linnut laulaa. Valoisuus myös selvästi lisääntynyt. Kevättä kohti mennään :) Me ulkoiltu paljon ja nautittu kun aurinko myös näyttäytynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Tuo valon lisääntyminen on kyllä jo selvästi havaittavissa! Auringosta täytyykin näin talvella nauttia aina, kun mahdollista :)

   Poista
 3. Toive: laita muutama koirakuva silloun tällöin blogiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toiveesta♥ Varmasti koirakuviakin vielä vilahtelee :)

   Poista