2. toukokuuta 2014

Kiljuva nälkä

 Olin tänään tilanteessa, jossa huomasin kauhukseni olevani yksin kuuden ikäväliltään 9kk-14v olevan lapsen kanssa. Tai eihän siinä mitään kauheaa ole vaan kerrassaan villitsevän mukavaa, mutta kun koko lauma alkoi oireilla ja valittaa nälkää ja kaapit ammottivat tyhjyyttään. Miehen piti töistä tullessaan tuoda kaupasta laumalle viikonlopun ruuat, mutta joutuikin tekemään hieman ylitöitä. Kaapissa oli siis vain paketti jauhelihaa, joka oli pienimmän lihapullia varten. Ei perunaa, ei makaronia ja riisi ei osalle lapsista uppoa. Hetken yritin valvomisen turruttamia aivojani käyttää, mutta päädyin tekemään sellaista joka uppoaisi kaikille vauvaa ja allergista lukuun ottamatta.

Pizzaa siis osin spelttijauhoista. Nekin siis loppui kesken. Hiivaa ei ollut, mutta leivinjauheella sai pohjan tehtyä nopeasti. Osa lapsista ei pidä tomaateista joten puolet jäi ilman ja raastettu juustonjämäkin loppui hieman kesken. 15 min. kuvan ottamisen jälkeen koko pellillinen oli kuitenkin kadonnut ja talossa pyöri lauma tyytyväisiä, hymyileviä, ähkyä valittavia lapsosia :)
 
Pizzapohja leivinjauheella (pellillinen)
5dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5 - 1tl suolaa
4rkl (oliivi)öljyä
2dl kylmää vettä
 
Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää öljy ja kylmä vesi. Sekoita taikinaksi ja taputtele leivinpaperin päälle uunipellille. Helppoa ja nopeaa!
 

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä! pitääpäs kokeilla, kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä ihan kunnolla tehty pohja on parempaa, mutta rapeaa oli tämäkin ja ennen kaikkea todella nopea tehdä! Tai niin helppoa että lapsikin avustuksella pystyy tekemään :)

      Poista