12. kesäkuuta 2013

Sadesäällä

 Sadesäät ovat vaihteeksi saapuneet ja reilun viikon lomailun jälkeen Tellun suusta jo kuului ettei ole mitään tekemistä. Kieltämättä voihan ne sisäleikit alkaa joskus tympimään etenkin kun ulkona olisi niin hauskoja puuhia tiedossa eikä askarrellakaan aina jaksa. Niinpä minulla onkin yleensä pieni jemma ja tänään sieltä kumpikin lapsi sai valita yhden jutun ajatuksella ensin tehdään yhdessä mitä Pikkutäry valitsee ja sitten tutkitaan Tellun valintaa. Ollaankin tänään ensin tartuttu tutusti värikyniin...

 ...ja sitten vietetty pitkä tovi majassa uutta lintukirjaa tutkaillen. Meillä lapset viihtyvät paljon luonnossa ja etenkin Pikkutäry innostui bongatessaan kirjasta ihan kotipihan tuttuja lintuja sekä yhdistäessään kuulemansa tutun linnunlaulun kuvaan. Lukemaan oppinut Tellu taas piti kirjasta, koska tekstiosiot eivät ole liian pitkiä tavattavaksi, joten sitä jaksaa hienosti lukea myös ihan itse silloin kun äiti ei jaksa tai jouda lukemaan.


 Toivottavasti jo pian se aurinkokin löytyisi ja musta taivas väistyisi! Sateella on lasten mielestä kiva kyllä ulkona kuraleikkejä leikkiä, mutta toisinaan kaukanakin jytisevä ukkonen ajaa hyvin nopeasti sisälle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti