27. kesäkuuta 2013

Kesäruokaa

 Kesä on siitäkin ihanaa aikaa, että tarjolla on jos jonkinmoista tuoretta herkkua; varhaisperunaa ja -kaalia, tomaatteja, sipuleita, raparperia, mansikkaa ja paljon muuta. Etenkin helteellä meillä paljon syödäänkin erilaisia salaatteja sillä raskas ja lämmin ruoka eivät tunnu uppoavan edes koko ajan menossa oleville lapsille. Tälläkertaa jääkaapista löytyi...
...Tellun herkkua eli suvisalaattia sekä salami-pastasalaattia. Jälkimmäinen ei sovellu Pikkutärylle, mutta eipä poika kyllä pastan ystävä olekaan. Pakastimesta löytyy kuitenkin aina Pikkutärylle ihan omia herkkuannoksia joten välillä muut voivat syödä erilaista ruokaa.

Toisinaan ihan perussalaatin kaveriksi tehdään suolaista piirakkaa. Toki meillä myös grillataan paljon etenkin kanaa, kalaa ja kasviksia. Välipalaksi lapset syövät mielellään jääkaappikylmää vesimelonia, nektariineja, mansikoita ja herneitä tai vaikkapa jugurttijäätelöä. Raparperikin katoaa aina lähes saman tien kun on sopivaan mittaan kasvanut, mutta onneksi tätä herkkua saa tutuiltakin. Kyllä kesä on sitten kaikin puolin ihanaa aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti