17. kesäkuuta 2013

Mamman kauppakassissa ongelma

 Ihan ensimmäiseksi täytyy kyllä myöntää, että minua suuresti ärsyttää puheet meidän mammasta siis silloin kun sillä tarkoitetaan itseäni. Yhdistän sanan mamma niin vahvasti omaan mammaani, joka oli syntyessäni jo varmasti päälle 70. Sellainen pieni, pyöreä, harmaa ja lapsen silmissäni hieman pelottavakin mamma. Tänään kuitenkin miehen kaverilleen heittämästä letkautuksesta tajusin, että rakkaassa kauppakassissani, jota kai yleisesti autoksi kutsutaan, on kuin onkin ongelma. Tai ei vielä ole, mutta kovaa vauhtia kehittymässä. Onneksi toiminnallista vikaa ei olla vielä havaittu vaan ongelmia on luvassa lähinnä mukavuusalueella ja tarkemmin vielä takapenkillä.

 En tiedä kuinka hitaalla sitä ihminen voi käydä jos tajuaa vasta näyttäessään valtavalle ryhävalaalle, että syksyllä takapenkillä onkin matkustajia kahden sijasta kolme.  Muuten ihanaa, mutta eihän sinne jää tälläkään hetkellä kuin pienen pieni kaistale keskelle.  Miten siis tunkea vauva, 3v. ja tuleva koululainen turvallisesti kyytiin? Etupenkillä on turvatyynyt ja niiden poiskytkeminen ei ole mielestäni vaihtoehto sillä poiskytkeminen ei tuo 100% varmuutta. Vauvaa on odottamassa Gracon telakka sekä koppa ja ennen kuin tiedetään ratasongelmaan varma ratkaisu ei tätä yhdistelmää ole innostusta vaihtaa. Siispä tilaa pitäisi saada isompien valtaistuimilla.

 Selvää on, että ainakin Pikkutäryn istuin menee vaihtoon sillä turvavyöhän pitää mahtua laittamaan kiinnikin. Myönnettäköön, että toisinaan vyön aukaisulla ei olisi niin väliä sillä pienimies tuntuu tällä hetkellä olevan siinä lajissa aivan liian tehokas Alustavasti katselin tätä Cybexin Solution X mallia

Kuva Kikiweltistä
  Ainut vaan etten tiedä ylittääkö tuo poika vielä sen 15kg:n rajan eli kapeahkoja muita istuimia voisi vielä etsiä. Toinen ongelma taas on Tellun istuin. Hommatako hänelle samanlainen vai millaisilla turvaistuimilla koululaiset matkaansa tekevät? Nykyinen ei sieltä kapeimmasta päästä oleva turvavyöistuin kun siirtyy vakituisesti miehen autoon, jossa ei tila ensimmäisenä aiheuta ongelmia. Myönnettäköön vielä sekin, että tähän asti olen suosiolla antanut miehen hoitaa nämä istuimien valinnat, mutta onhan tässä jo vuosien varrella huomattu ettei miehillä aina ensimmäisenä ainakaan lastentarvikkeissa tule käytännöllisyys mieleen.  Istuinsuosituksia otetaan siis lämmöllä vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti