30. tammikuuta 2019

Valkopippuristako apua vatsatautiin?

 Eräänä aamuna viime viikolla mun piti saada nukkua pitkään, mutta mies tulikin herättämään poikien aamutoimia tekemään. Hän ei nimittäin kyennyt, sillä tuttavapiirissä riehunut noro oli ilmeisesti saapunut meillekin.

 Juuri flunssasta toipuvana en kaivannut yhtään tautia enää taloon. Niinpä nousin ylös ja marssin keittiön maustekaapille. Iskin Onnille käteen ison mukillisen vettä ja näytin mallia kuinka otetaan nyt salaista lääkettä, siis 10 kpl kokonaisia valkopippureita. Aluksi Onni toki pelkäsi niiden polttelevan, mutta hätää ei ollut kunhan muisti olla pureskelematta. Myös pienin sai oman annoksensa puuroon tarkoitettuun hedelmäsoseeseen piilotettuna ja koululaiset vuorotellen kotiin palattuaan. Valkopippureiden lisäksi varmistimme riittävien maitohappobakteereiden saannin ja tiivistin nuorimman imetystä.
 Kuinka meille sitten kävi? Oliko valkopippureista apua? Täyttä varmuutta miehen taudista ei toki ollut, mutta nyt noin viikkoon tauti ei ole levinnyt! Noroviruksen itämisaikahan on normaalisti noin 12h-2vrk, joten hiljalleen uskallan jo tuulettaa. Itseäni ja Onnia kyllä etoi, mutta oksettavaa oloa enempää ei oireita tullut. Onni kuitenkin oli varmuuden vuoksi kerhosta koko viikon pois, ettei mahdollinen tauti vain leviäisi. Itselläni taas etovan olon iskiessä uusi satsi valkopippureita vei syystä tai toisesta huonon olon pois. Mahtavinta kuitenkin oli, ettei tauti iskenyt edes pikkuiseen, joka salaa ehti kirjaimellisesti nuolemaan miehen lasin!

 Maitohappobakteerit tutkitusti parantavat vastustuskykyä ja lyhentävät jo saatua tautia. Valkopippureiden tehoa taas ei tietojeni mukaan ole tieteellisesti todistettu, mutta niiden epäillään lisäävän mahalaukun limaneritystä joka suojaa bakteereita ja viruksia vastaan. Oli niin tai näin uskon yhä valkopippureiden tehoon vatsatautia vastaan.

 Oletko sinä kokeillut tätä keinua vatsataudin ehkäisyyn? Onko valkopippureista ollut apua?

4 kommenttia:

 1. Täällä hehkutetaan myös valkopippureita. :)
  Ihanaa, jos te muut vältytte taudilta niiden ansiosta.
  Kivaa viikkoa.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tauti on kyllä niin inhottava, että onneksi valkopippurit tehosi näin hyvin :D

   Ilon täyttämää viikonloppua teille♥

   Poista
 2. En ole ennen kuullutkaan. Hienoa kun toimi! Pitää kokeilla kun vatsatauti iskee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä niin helppo ja edullinen keino, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla mikäli todellinen tautivaara uhkaa :)

   Poista