26. marraskuuta 2018

Puristele stressi pois DIY-stressipallolla!

 Alle kuukausi jouluun! Kuulutko niihin ihmisiin, joita ajatus joulun läheisyydestä alkaa stressaamaan? Vai rasittaako sinua arjen kiireet? Kaipaisitko pientä helpottavaa vinkkiä, josta on iloa koko perheelle?
 Alkavan viikon kunniaksi ajattelin vinkata teille hauskasta ohjeesta, joka hyödyttää niin aikuisia kuin lapsiakin. Kyse on nimittäin itsetehdystä stressipallosta! Stressipallon puristelu rauhoittaa hermoja ja voi ihan tutkitustikin lievittää jännitettä ja kasvattaa jopa lihaksia. Stressipallo onkin oiva paljon tietokoneella työskenteleville, sillä pallon avulla saa laukaistua lihasten jännitystiloja. Stressipallo rauhoittaa myös lapsia ja vahvistaa käden lihaksi. Aika mahtavaa eikös?
 Sen lisäksi, että stressipallolla on paljon hyviä vaikutuksia, on tämä meidän versio äärettömän nopea, edullinen sekä helppo tehdä. Yksinkertaisimmillaan ihmiset villinnyt lima vain tungetaan ilmapalloon ja solmun jälkeen pallo on valmis.

  Monissa limaohjeissa on partavaahtoa, piilolinssinestettä, liimaa tms. Koska meillä vilistää talossa tutkivainen taapero, halusin kuitenkin pallon sisällön olevan mahdollisimman turvallisen. Niinpä tähän palloon tulee vain kahta ainetta; vettä ja peruna- tai maissijauhoa.
 Tähän meidän malliseen stressipalloon tarvitset siis vain suppilon, ilmapallon (en suosittele vesi-ilmapalloja!), jauhoja ja vettä. Laita suppilon avulla ilmapallon sisälle noin tl jauhoja ja lisää pieni liru vettä. Sekoita hetki varovasti seosta ja lisää taas tl jauhoja. Jatka vuorottain lisäämistä, kunnes pallo on valmis. Pallon sisällön kuuluu olla paksuhkoa, mutta kuitenkin helposti puristeltavissa olevaa.  Solmi pallo erittäin tiukasti ja puristele kireytesi pois. Ylimääräisen osan solmusta voi leikata pois, jos uskoo solmun pitävän. Onnin mallissa pallo jätettiin suosilla pienemmäksi ja solmu paikoilleen.

 Stressitöntä viikkoa♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti