28. toukokuuta 2018

Tästä kesä voi alkaa

 Koululaisilla on enää viikko aherrusta ennen kesälomaa, mutta me olemme täällä jo täysin kesäfiiliksissä. Viime aikojen mahtavat säät ovat saaneet meidät täysin hullaantumaan kesästä ja voi kuinka me jo odotammekin kiireetöntä lomaa!

 Malttamattomina, pitkän odotuksen jälkeen suuntasimme viikonlopuksi mökille, jossa kesän projektit meitä jo kovasti polttelivat. Sitä ennen täytyi kuitenkin siivota niin sisätilat talven pölyistä kuin pihakin muutama viikko sitten ylitse pyyhältäneen pienen trombin jäljiltä. Mies lähtikin Tellun kanssa jo aikaisemmin sahaamaan tietä auki.
 Aikuisten ahertaessa lapset nauttivat mökkeilystä. Harmitti vaan kovasti, ettei pikkuisen ensimmäisestä mökkivisiitistä saatu kunnon kuvia, sillä unohdin vauhdikkaiden poikien kanssa kameran kotiin. Onneksi kuitenkin nykyaika pelastaa ja saimme kännykän täydeltä kuvia :D Tässä postauksessa onkin siis tavoistani poiketen kännykkäkuvia.
 Vaikka taas aluksi ainainen urakointi mökillä tuntui ahdistavalle, oli meillä hurjan hauska ja rentouttava viikonloppu. Lapset asuivat järvessä, jonka vesi oli mielestäni kylmää, mutta joka ei lapsia paleltanut. Mitä nyt välillä hampaat kalisten juoksivat saunaan tai rantaterassille lämmittelemään :D
 Kalaan emme vielä päässeet, sillä jo ennestään ränsistynyt mökkilaituri oli lievästi sanottuna hieman räjähtänyt jäiden lähtiessä ja toisaalta laiturin päässä oli lokin pesäkin. Onkimisen sijaan ihmettelimme kevään innoittamia lintuja, sammakon kutua, karvamatoa ja hyppiviä kaloja. Paiskimme kovasti hommia, herkuttelimme grillin antimilla, lotrasimme aurinkorasvaa ja joimme paljon.
 Pikkuinen nautti ensimmäisestä mökkireissustaan hurjasti. Ilmeestä päätellen järvi näyttäytyi hänelle varmasti suurena kylpyammeena ja vaikka itse ajattelin vain kastaa  järvessä pojan varpaita, istuutui pikkuinen väkisin polskuttelemaan. Moottoriveneet ja isin moottorisaha innostivat vauvan päristelemään nauraen ja siskonpedin vieressä nukkuminen se vasta hauskaa hänestä olikin. Muut eivät tosin olleet kovinkaan innoissaan pikkuisen hyppiessä koko joukon hereille jo ennen seitsemää :D Siinä lasten kikatellessa kilpaa katsahdimme miehen kanssa toisiamme ja mietimme kuinka ihanasti asiat juuri nyt ovatkaan.
 Kotimatkalla autoissa oli hyvin hiljaista, mutta jo kotipihassa toivottiin uutta reissua mökille. Onneksi kesä ja mökkikausi onkin vasta aluillaan! Mitähän kaikkea saammekaan vielä tänä kesänä kokea?!

 Joko sinulla on Kesä- ja mökkikausi avattuna?

4 kommenttia:

 1. Ihana viikonloppu teillä takana. Kiva kun lapset pääsivät leikkimään veden kanssa, meillä ainakin lapset ovat ihan hulluina veteen ja siinä leikkimiseen. Nyt kun on näin kauniit ilmatkin niin mikäs sen parempaa kuin mökkeily :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä ilmoilla sitä toiveisi asuvansa mökillä :D Olen suurella mielenkiinnolla seurannut kuinka erilailla meillä lapset suhtautuvat veteen ja kuinka arinkin on nyt oikea vesipeto. Tämä meidän nuorin muistuttaa ehkä eniten siskoaan, joka ui yhä lämpötilasta välittämättä aina kun mahdollisuus on :)

   Poista
 2. Näyttää ihanalta. Lapset nauttii jotenkin ekstra-paljon aina olostaan mökkeillessä <3 Ja ihanat nuo hetket kun havahtuu miettimään miten hyvin asiat ovatkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten aito ilo mökillä on ihanaa katseltavaa. Siitä saa itsekin voimia jaksaa taas raskaimpien päivien ylitse :)

   Poista