6. toukokuuta 2018

Ihana kevät!

 Kun pimeys ja loska vaihtuvat valoisuuteen ja lämpöön, tuntuu luonnon lisäksi heräävän moni muukin. Kadut ja puistot alkavat hiljalleen täyttyä ihmisistä ja päivän iloinen vilske jatkuu talvikautta selvästi pitempään. Ihana kevät on taas täällä!
 Itsekin kuulun siihen ihmisjoukkoon, joka päivien pidetessä ja lämmetessä huomaa heräävänsä taas aivan uudella tavalla eloon. Nautin etsiä lasten kanssa kevään merkkejä, mutta myös istua yksin hiljaisuudessa vain lintukuoro seuranani auringon lämmittäessä kasvoja.
  Mitä lämpimämpiä päivä ovat, sen enemmän huomaan oleilevamme ulkona. Onhan sinne meneminen tai sisällä piipahtaminen pienen lapsenkin kanssa niin paljon helpompaa, kun ei tarvitse montaa kerrosta päälle pukea! Luonnon ilahduttaessa ensimmäisillä kukilla huomaan miettiväni jo pihaprojekteja ja pian koko perheellä on projektia jos toista mielessä. Aivan kuin aurinko saisi ajatuksetkin liitämään.
 Ja voi kuinka nautin valoisista illoista! Päivän ulkoilun jälkeen lapset on helppo nukuttaa ja vielä jää itsellekin aikaa nauttia illan kauneudesta. Valoisempien iltojen vuoksi ehtii hyvin käydä yksin lenkillä tai istua yhdessä miehen kanssa terassilla auringonlaskua katsellen. Nuo hetket ovat niitä arjen pieniä voimavaroja, joilla jaksaa huonoimpienkin päivien sattumukset.
 Parasta keväässä on mielestäni kuitenkin lupaus kesästä. Kun kevät on täällä, ei kesään ole enää pitkä aika. Toisaalta itselleni tänään oli jo kesäpäivä, sillä ulkona tarkeni juoda kahvia jo t-paidassakin. Eikös Suomessa pidä nauttia kesästä silloin kun on lämmintä, eikä silloin kuin kalenteri niin väittää?

 Aurinkoista ja lämmintä viikkoa♥

2 kommenttia:

  1. Hep. Täällä samanlainen kevätintoilija. Vietämme tällä hetkellä mahdollisimman pitkiä päiviä ulkosalla ja lapset liikkuvat täällä meidän uudessa naapurustossa kuin ihana pikku lauma pihasta toiseen.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalle! Itselläni lapsuudessa lähitienoolla oli iso lauma lapsia ja muistan kuinka etenkin kevään tullen oli mahtavaa liikkua yhdessä :)

      Poista