18. toukokuuta 2018

Paluu vanhaan arkeen

 Viimeiset puoli vuotta olemme viettäneet normaalia lapsiperheen arkea, joka on itselleni ollut kuitenkin hyvin epänormaalia. Kuulostaa ehkä hieman sekavalle, mutta tässä yhteydessä tuo epänormaali on vain loistava juttu. Ehkä olisi hyvä hieman selittää lisää.
 Jo ennen pikkuisen odotusta olin hieman surullinen, ettei mies ollut saanut nauttia vauva-arjesta samalla lailla kuin minä. Tämä sama asia vaivasi miestäkin, joka ei ollut voinut mitenkään pitää edes isyysvapaita. Kun pieni ihmeemme sitten syntyi, oli selvää että nyt jos koskaan myös mies nauttisi tästä ajasta. Viimeiset puoli vuotta mies onkin hoitanut vain täysin pakolliset työt ja ollut muuten kotona.
 Puolen vuoden ajan olemme yhdessä ihmetelleet pienen kasvua ja kehitystä, nauttineet hetkistä sekä antaneet vuorotellen aikaa myös isommille lapsille. Mies on ollut apuna kuskaamassa isompia lapsia, käynyt kaupassa, siivonnut jne. mitä normaalisti tekisin yksin. Ihanaa arjen jakamista, joka aluksi vaati minulta suurta totuttelua. Olen nimittäin hieman huono sietämään muutoksia.
 Nyt miehen on ollut pakko aloittaa taas normaali työnteko ja tämähän tapahtui tietysti juuri kun olin tottunut edelliseen muutokseen. Viimeisen parin viikon aikana olen yrittänytkin opetella taas vanhoja rutiinejani. Opettelua ei ole yhtään helpottanut kevään kiireisimmät ajat ja pienen huonontuneet yöunet. Iltaisin, kun vihdoin saan hengähtää, ei enää kiinnosta tehdä yhtään mitään.
 Onneksi pienillä asioilla saa helposti arkea sujuvammaksi ja pian tämä vanha arkikin taas varmasti juoksee omalla painollaan kuten ennenkin. Kaiken kiireen ja hälinän keskellä olemme kuitenkin ehtineet myös nauttia rennosti kauniista hellepäivistä ja selviän varmasti myös taas loistavasti yksin viikonlopun lasten kanssa.
 Vaikka nämä siirtymiset vaativatkin itseltäni paljon totuttelua, olen todella iloinen mieheni puolesta. Hän pääsi vihdoin nauttimaan kiireettömästä vauva-arjesta, näkemään ensimmäisenä uudet taidot ja heräämään aamulla pikkuisen vierestä onnelliseen "ihi"- huudahdukseen. Kaikkea elämässä ei vaan pysty mittaamaan rahassa ja nämä hetket ovat juurikin niitä korvaamattoman arvokkaita.

* Baby's Only kevyt lämpöpussi saatu Raskauskeiju.fi

2 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa kivalta. Vitsit miten hienoa, että olette saaneet nauttia vauva-ajasta yhdessä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ihan superonnellinen, että miehellekin tuli vielä tällainen mahdollisuus sillä onhan miehilläkin ihan yhtälailla oikeus nauttia vauva-ajasta :)

      Poista