16. toukokuuta 2018

Suomen lasten metsäretkipäivä 17.5

 Onni on pienestä pitäen rakastanut luontoa ja metsää. Metsä oli etenkin pienempänä pojalle pakopaikka ahdistavasta melusta sekä ihmisvilinästä. Onhan metsällä tutkitustikin stressiä lieventävä vaikutus! Luonnossa liikkuminen on myös opettanut pojalle paljon luonnosta ja pojan kiinnostuksen ohella myös oma tietämykseni on lisääntynyt kirjoja lukiessamme ja metsässä kuulemamme linnunlaulun laulajaa etsiessämme. Epätasaisessa maastossa kulkeminen on tehnyt hyvää pojan motoriikallekin.
 Olemme siitä onnekkaassa asemassa, että lapset voivat leikkiä metsässä ihan keskenäänkin. Tai siis metsän reunassa, sillä oma piha pitää olla heillä näkyvissä. Lapset lähes päivittäin metsässä rakentelevat majaa, etsivät merkkejä eläimistä jne. jonka lisäksi usein pakkaamme Onnin kanssa eväät reppuun ja lähdemme pitemmälle metsäretkelle, myös muihin kuin omaan lähimetsään. Eväiden lisäksi muuta ohjelmaa ei tarvita vaan lapsi kyllä keksii aina metsässä mahtavia touhuja. Jo muutamasta oksasta lapsi kehittelee nopeasti taloleikin tai kaatuneesta puusta intiaanin tiipiin. Vain mielikuvitus on metsässä rajana.
 Valtakunnallista Suomen lasten metsäretkipäivää vietetään 17.5.2018. Päivän tarkoituksena on kannustaa kaikkia aikuisia, niin vanhempia, isovanhempia kuin lasten kanssa työskenteleviäkin, lähtemään lasten kanssa metsäretkelle. Vuodesta 2016 asti Suomessa vietetyllä tapahtumapäivällä halutaan muistuttaa luontosuhteen merkityksestä sekä luonnossa liikkumisen hyödyistä. Meillä on upea metsäluonto, johon lapset tarvitsevat meidät aikuiset oppaiksi ja onhan metsässä kulkeminen hyvää liikuntaa kaikille! Nyt eväät siis reppuun ja nauttimaan lasten kanssa vihertävästä luonnosta!

 Milloin sinä kävit viimeksi metsäretkellä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti