20. lokakuuta 2012

Loma-aika

 Koululaisten lomien aikaan meidän lapsiluku kasvaa. Milloin lisäystä on vain yksi milloin jopa triplaten normaaliin verrattuna. Melkoista vilinää siis, mutta toisaalta ennemmin otan sukulaisten ja kavereiden pienet koululaiset tänne kuin että joutuisivat pahimmassa tapauksessa olemaan yksin kotona. Kaikkien vanhemmat kuin eivät pysty lomaa pitämään. Eikä tulijat aina niin pieniä koululaisia ole vaan joukossa on myös lähes yläasteikäisiä. Meidän lapset taas nauttivat kovasti vanhemmista lapsista! Tellusta etenkin on hienoa saada iso koulutyttö kaveriksi.

 Tänään aamusta meillä oli tarkoitus lähteä koko perheen voimin viikon ruokaostoksille. Kaverini kuitenkin soitti ja suunnitelmat menivät uusiksi. Kaverini siis oli lähdössä miehensä kanssa reissuun juhlistamaan heidän vuosipäiväänsä, mutta hoitaja oli sairastunut. No kyllä meille aina lapsia mahtuu, joten lupasin auttaa kaveria etteivät joudu kauan odotettua matkaa perumaankaan. Aamupäivä menikin sitten neljän alle kouluikäisen kanssa ja ainut ongelma oli mitä lounaaksi? Kaapissa oli vain perhekerhon retkeltä jääneet 2 grillimakkaraa, joten niihin oli tartuttava. Laitoin loput perunat kiehumaan,pilkoin loput kurkut sekä paprikat ja yhtään sen enempää ajattelematta makkarasta syntyi tämä
siis tomaattinen makkarakastikke, jossa on paistetun sipulin lisäksi vain ne makkarat sekä lisätty yksi omaa tuotantoa oleva jättiläiseksi kasvanut tomaatti pilkottuna sekä hieman vettä ja mausteita. Hyvin tuntui lapsiin uppoavan!
 Lounaan jälkeen olen ehtinyt jopa siivota, laittaa karjalanpaistin (meillä tehdään hirvestä ja possusta, mutta suosittelen ostamaan kaupasta kunnon lihapalat valmiiden pakkausten sijaan) uuniin sekä suolasienet likoamaan. Olen kuunnellut kuinka hölmö täti olen kun yritän laittaa päikkäreille ja ollut ylpeä kommentista. Ei täällä voi niin kamalan pelottavaa ja turvatonta olla kun uskalletaan noin kiukutellakin! Ja hienosti näyttää unikin maittavan! Miestä käy kyllä hieman sääliksi, sillä joutui lähtemään yksin kauppaan omien lastemme kanssa. Ostoslista kun ei ihan pieni ollut sisältäen mm. 5kg perunoita, 2kg porkkanoita, 9l maitoa, 4pkt puurohiutaleita ja paljon muuta.Saapahan näyttää voimansa ; ) Itse taidan nauttia hiljaisesta hetkestä (harvinaista omien lasten kanssa kun eivät päikkäreitä enää nuku) ja juoda kupposen kahvia suklaan kera. Rentouttavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti