28. elokuuta 2019

Tuoksuu jo vähän syksylle

 Ihana lämpö hellii taas ihoa ja mieltä. Lapset nauttivat uimisesta, herkutellaan jäätelöllä ja leikitään yhdessä vesisotaa. Välissä vähän tuoreita marjoja tai jäähilejuomaa ja kesäilot voivat jatkua. Todellisuudessa tuon kaiken nauttimisen keskellä on mielissä hieman haikeuttakin, sillä Onnin sanoja lainatakseni: Hmm tuoksuu jo vähä syksylle!
Vaikka vielä saadaan nauttia helteisestä säästä, on Onni havaintonsa kanssa aivan oikeassa. Illat ovat pimenneet, vilja kypsyy, usva luo omaa tunnelmaansa, lehdet leijailevat ja muutenkin luonto pukeutuu hiljalleen jo syksyn väreihin. Enää ei myöskään ole kesän kiireettömiä päiviä vaan kalenterit ovat täyttyneet arkisista menoista, kokouksista, vanhempainilloista ja harrastuksista, joita epätoivoisesti yritämme saada fiksusti soviteltua yhteen.
 Tällä hetkellä tuntuu, että kaipaisin vielä auringon ja valon tuomaa lisäenergiaa selvitäkseni syksyn kiireistä. Toisaalta tiedän innostuvani myös niistä syksyn ihanista puolista; kauniista ruskasta, tunnelmallisista illoista, sateen ropinasta jne. Tänä syksynä me myös ainakin yritämme:
♥ Saada mökillä vielä muutaman pihaprojektin valmiiksi
♥ Tehdä paljon yhteisiä metsäretkiä
♥ Käydä museoretkellä
♥ Hyödyntää ja säilöä syksyn satoa myös kokeillen uutta
♥ Tehdä koko perheen yhteisen reissun
♥ Juhlia meidän omaa vekkulia Aarrea
♥ Hyppiä vesilätäköissä ja lehtikasoissa
♥ Ihastella tähtitaivasta
♥ Panostaa omaan ja koko perheen hyvinvointiin
♥ Pistää loput ylimääräiset tavarat kiertoon ja sisustaa kotia
♥ Tehdä makumatkoja kotikeittiössä

 Ennen kesän lopullista katoamista syksyn tieltä kuitenkin vielä riemuitaan ja kerätään yhteisiä kesäisiä kokemuksia. Hieman loppukesästä nauttimista hidastaa tämän viikon aivan täpötäysi kalenteri, mutta viikonloppuna vietämme aikaa ystävien kanssa ja ehdimme myös juhlimaan 6-vuotiasta Onnia. Vieläkään ei voi käsittää, mihin aika oikein katoaa!

 Millaiselta sinun syksysi näyttää?

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia <3 Meidän syksy näyttää tällä hetkellä melko kiireiseltä. Varasimme pienen perheristeilyn Tallinnaan, mutta muuten aiomme keskittyä vaan arkeen ja harrastuksiin. Mökki pitää jossain vaiheessa sulkea talveksi, mutta ennen sitä vietämme siellä vielä muutaman viikonlopun syystunnelmissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavia suunnitelmia teillä! Syksyisessä mökkeilyssä onkin oma tunnelmansa♥

      Poista