29. huhtikuuta 2019

Kotiäidin loma - Onko sitä?

 Edellisessä postauksessa mainitsin ohimennen kuinka olen viime aikoina keskittynyt nauttimaan keväästä ja erinäisistä projekteista. Sekä blogi että Instagram ovat kuin huomaamatta jääneet taka-alalle, eikä aikani silti ole tuntunut riittävän kaikkeen suunniteltuun. Miten ihmeessä vuosien univelkojen alta on löytynyt tuollainen energiapiikki?!
 Kotiäideillähän ei periaatteessa ole lomaa laisinkaan, ellei ajatella koko kotiäitiyden olevan yhtä lomailua. Olenko siis ollut jo 13 vuotta lomalla? Omasta mielestäni en ole. Ei tässäkään hommassa ilman minkäänlaisia aikatauluja ja kelloa selviä vaan toisinaan teet hommia vuorokauden ympäri nukkumatta! Olen tehnyt kotoa käsin arvokasta kasvatustyötä ilman lomia nauttien lähes jokaisesta hetkestä. Olen kantanut paljon vastuuta lapsista täysin yksin saaden palkaksi maailman suloisimmat hymyt. Parempaa 'palkkaa' kuin hyvinvoivat ja aidosti onnelliset lapset en kaipaa.

 Joidenkin mielestä kotiäidit lomailevat silloin, kun miehellä on loma. Meidän yrittäjällä ei lomaa ole vuosikausiin ollut. Viimeksi hän oli virallisesti kuukauden kesälomalla tyttäremme synnyttyä, mutta todellisuudessa joutui silloinkin hoitamaan osittain työasioita. Meille sana loma ei siis tarkoita ehkä samaa mitä suurimmalle osalle muita. Meille loma on se rennompi aika vuodesta, jolloin olemme enemmän yhdessä.
 Tänä keväänä mies päätti yllättää ja järjestää mulle vähän sitä ns. lomaa. Viimeisen noin kuukauden ajan hän on mahdollisuuksiensa mukaan mm. hoitanut yöherätykset, laittanut lapset kouluun, hoitanut kerhokuljetukset ja työntänyt nenäni eteen viisi valmista ateriaa päivässä. Pelkkä pyykinpesu ja lasten kanssa touhuilu on tuntunut hämmentävän oudolle ja vähäiselle, joten hiljalleen olen löytänyt itseni suunnittelemasta yhtä sun toista mullistusta, keksimässä paljon uusia kivoja juttuja ja lataamasta akkuja kevään kauneudesta. Mukavaa vaihtelua arkeen, mutta kyllä se yhteinen arki vie kuitenkin voiton!
 Nyt rennomman kevään jälkeen olemme taas kiinni normaalissa arjessa, jolloin mies ehtii toisinaan töistä vasta illalla. Viikonlopuilla on tuttu merkityksensä perheen yhteisenä aikana, jolloin toteutamme niitä lukuisia suunniteltuja retkiä ja projekteja. Elämä on taas kiireisempää ja toisinaan yhtä kaaosta, mutta aina aikaa jää myös yhteiselle hassuttelulle ja kevään ihmeille. Oli kotiäidillä lomaa tai ei- nautin näistä päivistä!
 Mitä mieltä olet, onko kotiäideillä ikinä lomaa vai ovatko he aina lomalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti