23. huhtikuuta 2019

1,5-vuotias pikkuinen

 Kasvoja ihanasti lämmittävä aurinko, aamusta iltaan laulavat linnut, lentelevät perhoset ja muut kevään ihanuudet ovat taanneet sen, ettei meitä sisällä paljon ole näkynyt. Kevään myötä huomasin myös ensimmäistä kertaa itsessäni vanhoja tuttuja piirteitä, jotka vuosikausien väsymys oli piilottanut. Nyt on siis vauhti päällä ja projektia projektin päälle menossa niin, että blogihan on täysin heitteillä! Flunssasta toipuneena on kuitenkin hyvä ottaa hetkinen rennosti ja kertoa millainen 1,5-vuotias meillä asustaa.
 Elämä 1,5-vuotiaan kanssa on kerrassaan mahtavaa! Päiviin mahtuu yhä paljon uusia ihmeitä, mutta myös fiksuja huomioita sekä suuria tunteita. Vaikka kaikkeen ensimmäinen vastaus on 'ei', asuu meillä oikea naurava ilopilleri, jolta ei vauhtia puutu. Vain päänpäällä oleva töyhtö lepattaa pojan juostessa tai pomppiessa paikasta toiseen.

 1,5-vuotiaan kanssa on myös jo helppo toimia. Hän ymmärtää puhetta, ilmaisee mitä tahtoo ja osaa tehdä monta puuhaa itsenäisesti. Kotitöissä pyörii innokas apulainen eikä halukasta imurin liikuttajaa tarvitse etsiä. Kaikki parhaat puuhat ovat kuitenkin ulkona ja tehdään isin kanssa. Niin, äiti on kiva olla olemassa väsymyksen iskiessä ja maitoa tarjoamassa, mutta isi on paras. Myös sisarusten kanssa on aina hauskaa, etenkin kun opettavat uusia hienoja asioita kuten kuperkeikkaa tai hassutteluja.
 Omaa tahtoa ja uhmaa ei 1,5-vuotiaaltamme puutu. Onneksi kuitenkin kiukku vaihtuu yleensä hyvin nopeasti nauruksi ja pettymyksistä päästään yhdessä yli. Pikkuinen onkin hyvin tarkka ja sopeutuvainen poika, joka viihtyy mainiosti juttelemassa myös tuntemattomampien kanssa. Ujostelu jätetään siis Onnille Pikkuisen yrittäessä hymyillään hurmata kaikki ympäriltään. Kohteliaisuuttakaan ei pieneltä mieheltä puutu vaan kaupoista poistuttaessakin hän hokee usein vastaan tuleville ihmisille: 'Kiitot hei!'.

1,5-vuotias Pikkuinen:

Tykkää:
♥ Autoista ja koneista
♥ Kevään kukkasista, linnuista ja ötököistä
♥ Koirien pusuista
♥ Hiekkalaatikkoleikeistä
♥ Ryhmä Hausta ja  Muumeista
♥ Veden kanssa leikkimisestä
♥ Haleista ja pusuista
♥ Kirjoista
♥ Jalkapallosta
♥ Yhteisistä kotipuuhista
♥ Salaa majassa touhuamisesta
Ei tykkää:
♥ Ei-sanasta
♥ Vaatteista
♥ Nukkumaan menosta, vaikka kiltisti sänkyyn meneekin
♥ Melusta
♥ Omaa laajan sanavaraston ja yleensä saa asiansa tuotua ymmärrettävästi julki
♥ Ei kävele vaan juoksee ja hyppii kaikkialle sekä kiipeilee
♥ Omistaa 8 hammasta ja lisää on puskemassa läpi
♥ Menee siellä missä sisaruksensakin
♥ Taiteilee mielellään eikä pelkää sotkun syntymistä
♥ Nukkuu heräämättä kellon ympäri, mikäli olotila sen sallii
♥ On kaikkiruokainen, mutta maitotuotteet puuttuvat ruokavaliosta
♥ On hyvin tarkka asioista ja toteuttaa reippaasti myös isompien lasten kuuroille korville tarkoitettuja käskyjä
 Sellainen ihana, hymyileväinen pakkaus meillä asustaa! Millainen 1,5-vuotias sieltä löytyy?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti