19. maaliskuuta 2019

Arjen onnellisuus

Jo antiikin kreikkalainen filosofi Demokritos totesi "Onnellinen on se, joka ei murehdi sitä, mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä, mitä hänellä on." Tuosta ajatuksesta on kulunut hurjan paljon aikaa ja maailma, arki sekä ihmiset ovat kokeneet valtavan muutoksen. Näistä kaikista mullistuksista huolimatta tuo aforismi on hyvä muistutus vielä tänä päivänäkin.
 Olen viime päivinä usein miettinyt kuinka onnellinen olenkaan. Olen löytänyt rinnalleni miehen, parhaan ystäväni, joka kestää, ymmärtää ja tukee minua kaikkine vikoinenikin. Helpolla hän ei todellakaan ole yhteisinä vuosinamme päässyt, mutta kiitos hänen olen nyt sisältä ehjempi kuin varmaan koskaan♥ Olemme myös saaneet joukon suloisia lapsia, joista jokainen on omalla tavallaan ainutlaatuinen, mutta samalla lailla saavat suupielemme taipumaan hymyyn, ryhdin suorenemaan ylpeydestä ja sydämen täyttymään rakkaudesta.

 Olen useamman kerran täälläkin kertonut kuinka isompien poikien vaikeat vuodet opettivat viimeistään keskittymään elämän ja arjen hyviin puoliin. Aina se ei ole niin helppoa, mutta toisinaan, aivan kuten nytkin, tunnen itseni niin kovin onnekkaaksi. Onnesta hehkumisen lisäksi voisin haaveilla esim. lottovoitosta, uudesta talosta, maailmanmatkoista ja unelmien työmahdollisuudesta. Täytyyhän ihmisellä olla onnen lisäksi myös unelmia! Todellisuudessa en kuitenkaan tarvitse mitään tullakseni onnellisemmaksi, sillä suurimman rikkauden olen jo saanut.
 Vuosikaudet kotiäitinä viettäen voi taannuttaa ihmisen. Ne samat arkiset askareet, ruuanlaitot ja rutiinit sekä raatamiset päivästä ja vuodesta toiseen uhmakohtaukset tai teinin kiukut palkkana. Kotityöt ja arki toki pysyy samana eikä kiukultakaan voi välttyä, mutta oletko koskaan miettinyt miten paljon onnellisia hetkiä päivään mahtuukaan?! Eikä noihin hetkiin tarvita mitään erityistä tapahtumaa vaan tunteen voi kokea ja nähdä pelkästään lasta tai puolisoa katsomalla. Joskus pieni ele tai teko voi saada uskomattoman suurta aikaan ja onni on loppupeleissä sinusta itsestäsi kiinni. Jos tarvitset muutosta ollaksesi onnellinen, uskalla kokeilla ja muuttaa elämääsi.
 Loppuun päätin listata viime päivien arkisia asioita, jotka ovat väkisinkin saaneet hymyn huulille.
♥ Miehen apu arjessa. Pyöritän lähes koko vuoden arkeamme ihan yksin aamuvarhaisesta iltamyöhään, joten arvostan suuresti oma-aloitteisesti tehtyjä kotiaskareita, valmista ruokaa pöydässä, yöherätysten hoitamista jne. 

♥ Onnin innostus liikkumiseen, 'työntekoon' ja hampaiden heilumiseen. Hän näyttää niin onnelliselta, ettei se voi olla tarttumatta ympärille.

♥ Pohjan näkeminen pyykkikoreissa. Niin likaiset kuin puhtaatkin vaatteet ovat saaneet kyytiä eikä pyykkivuoren valloitus tunnukaan enää mahdottomalle!

♥ Tokaluokkalaisen into hoitaa ja leikittää pikkuista. Hän kävi jopa viikonloppuna nappaamassa pikkuveljensä sängystä, jotta vanhemmat saisivat nukkua! Siinä he hiljaa supisivat ikkunasta lintuja katsoen ja välillä keittiössä leipää syöden nauttien toistensa seurasta. Sydämeni oli ihan sulaa vahaa kuunnellessani sängyssä heidän touhujaan!

♥ Kevätilmeen luominen kotiin. Usein keväisin valon lisääntyessä tuntuu kuin heräisin talviunesta eikä tämäkään kevät ole poikkeus. Mikä pyörremyrsky onkaan käynyt eikä edes auringonsäteen tuomat pölyhiukkaset ole vielä häirinnyt.

♥ Postilaatikosta löytynyt suklaalevy. Mies oli tilannut itsesuunnittelemansa Fazerin sinisen ja sai väkisinkin onnenkyyneleet valumaan poskilleni.
♥ Pikkuisen innostus kevään ihmeistä. Muurahaiset lattialla ja ensimmäiset kärpäset ovat kuin suuria ihmeitä ja kuinka lintujen keväinen kuoro saa aina pikkuisen leveän hymyn levenemään entisestään.

♥ Lenkki sulalla tiellä. Ei enää pelkoa liukastumisesta tai paksussa lumessa tarpomista eli ihanhan tässä innostuu jo kirmaamaan!

♥ Lasten oma-aloitteinen siivousinto. Lastenhuone on kokenut ihmeitä, kun lapset innostuivat tekemään suursiivoa. Joskus tylsyyskin on mahtava juttu ;)

♥ Pikkuisen oppiminen ja leikki isompia seuraamalla. Hän lähtee kouluun, isompien kanssa, hiihtää kuin Onni, yrittää viedä astiansa tiskipöydälle ja hoitaa omat roskansa, hoivaa nukkeja kuin minä pikkuista sekä ajaa autoa kuin isi. Meidän pieni touhuaja♥

♥ Ulkopuoliselta saatu koko perheelle tarkoitettu positiivinen palaute. Eihän se voi tuntua kuin mahtavalle, jos varta vasten asiasta vielä soitetaan!

 Millaiset asiat ovat saaneet hymyn sinun kasvoillesi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti