19. helmikuuta 2019

Virvoitusjuomahyllyn kautta tahranpoistoon

 Meillä lastenvaatteet on hankkittu käyttöön. Myös niissä kalliimmissa saa mennä, nähdä ja kokea. Tahroja varten on pesukone ja housun rikkoontuminen naulaan kiinni jäädessä ei todellakaan ole maailmanloppu. Etenkin lapselta toiselle kiertänyt vaate on taatusti jo palvellut hyvin. Silti välillä eteen tulee vaate, jonka haluaisi kaikin mahdollisin keinoin pelastaa.
  Yksi päivä pikkuinen pääsi hetkeksi miesten hommiin. Sopivasti kuraisella kelillä poika onnistui alle viidessä minuutissa saamaan Onnin vanhan harmaan haalarin muuttumaan ruskeaksi. Muuten ei niin väliä, mutta tykkään hurjasti tuosta haalarista ja tiesin kokemuksesta lian olevan ruoste-, konerasva ja mitä lie muuta vaikeasti poistettavaa töhnää, johon ei edes luottotuotteeni sappisaippua tehoa. Edes huuhteleminen tai märällä putsaaminen heti ei muuttanut tilannetta, sillä haalarin kangas vieläpä tuntui oikein imaisevan lian sisäänsä.
 Olin luopunut jo toivosta, mutta päätin vielä kokeilla erästä hyvin yllättävää, mutta edullista tahranpoistajaa suoraan virvoitusjuomahyllyltä. Ostin nimittäin pullon Coca-Colaa ja järkytin lapset kaatamalla sitä heidän lasien sijaan haalarille! Tuo suomalaisten suosikkilimppari nimittäin on melkoinen tehoaine myös kotihommissa ja tämä temppuni saikin pojat miettimään mitä se tekee heidän hampailleen tai elimistölleen.

 Tiesitkö, että Coca-Colalla voi siivota kylpyhuoneen ja irrottaa pinttyneen lian wc:stä? Sen avulla myös pystyy irrottamaan purkan hiuksista sekä ruosteen esineistä. Koska haalarissa oli mm. ruostetta ja colan pitäisi tehota myös rasva- ja öljytahroihin, päädyin kokeilemaan sen tehoa. Kaadoin sekä hieroin siis juomaa tahroihin ja annoin vaikuttaa jonkin aikaa. Sitten huuhtelin haalarin hyvin ja laitoin normaalisti pesuun. Kuinka kokeeni kanssa kävikään?
 Valitettavasti puvusta ei pesun jälkeistä kuvaa ole, koska kameran muistikortti täyttyi muita kuvia ottaessani. Haalarin tunnistaa kuitenkin taas selvästi harmaaksi! Kuvassa nuolien osoittamat tahrat kuitenkin ovat ja pysyvät, mutta sentään hieman vaalentuivat. Ei hajuakaan mitä ovat, mutta ainakaan Coca-Colalla, Vanishilla tai sappisaippualla eivät lähde.

 Tämä haalarin pelastusyritys sai minut kuitenkin miettimään tahranpoistoamme tulevaisuudessa. Sappisaippualla ja fairylla selviää useimmista tahroista, mutta uskon vaikeampiinkin löytyvän tahranpoistoaineita luonnollisempia keinoja. Esim. sitruuna, suola, etikka ja sooda/leivinjauhe ovat usein keittiössä käytettyjä aineita, mutta toimivat yllättävän moneen tahraankin!

 Olisikohan vielä jotain ihmeainetta, joita noihin tummiin tahroihin voisi kokeilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti