21. helmikuuta 2019

Loma on jo ovella!

 Helmikuu lähenee jo loppuaan, vaikka tuntuu kuin vuosi olisi vasta vaihtunut. Koko alkuvuosi onkin mennyt aina jonkin sairastaessa jotakin ja eilisen migreenin jälkeen mietin uskallanko vielä huokaista helpotuksesta? Se influenssa nimittäin puuttuu vielä tautilistalta. Todellisuudessa olen kyllä päättänyt, että nyt riittää tautikierre ja alkaa keväästä nauttiminen! Ajoitus on täydellinen sillä huomisen jälkeen pääsemme viettämään lomaviikkoa.
 Muutaman sairaspäivän lisäksi mies teki tammikuussa yli 250 tuntia töitä ja hommia olisi yhä tiedossa. Kunnon lomareissu tehdään siis myöhemmin keväällä ja nyt keskitymme enemmänkin lepoon ja viettämään koko perheen yhteistä aikaa. Millaisia suunnitelmia meillä lomaviikolla on?
 Talvilomalla ainakin yksin meistä:
♥ Järjestää juhlat kavereilleen loman alkamisen kunniaksi
♥ Menee elokuviin
♥ Käy mökillä päiväreissulla
♥ Aikoo pilkkiä
♥ Hiihtää paljon
♥ Käy kuutamokävelyllä hangella
♥ Osallistuu leirille ja nukkuu yöt teltassa
♥ Laskee mäkeä
♥ Käy metsässä tutkimassa eläinten jälkiä
♥ Lukee ainakin tuhat kirjaa
♥ Menee ravintolaan syömään
♥ Syö kakkua
♥ Leikkii koiraa
♥ Käy museossa
♥ Nukkuu pitkään
♥ Luistelee ja pelaa lätkää
♥ Nauttii nuotiomakkaraa
♥ Menee yökylään
♥ Tekee paljon lumihommii
♥ Nauttii potkukelkan kyydissä istumisesta
Näillä suunnitelmilla on hyvä suunnata kohti rentoa lomaa ja katsoa mitä päivät tuokaan tullessaan. Pääsetkö sinä nauttimaan talvilomasta? Millaisia puuhia lomasi pitää sisällään?

4 kommenttia:

 1. Kivoja suunnitelmia. <3 Meidän pojilla oli talvilomaviikko nyt menneellä viikolla. Tai siis esikoisemme lomaili koulusta ja kuopus oli lomalla pari päivää päiväkodista. Koska meillä ei ollut mahdollisuutta olla pois töistä niin esikoinen sai osallistua lätkäleiriin ja mummon ja vaarin kanssa pojat saivat vielä käydä luonnontieteellisessä museossa seikkailulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin pienten koululaisten kanssa on kyllä välillä haastavaa järjestää loma-aikoja, ellei itsellä lomaa ole. Tuollainen lätkäleiri kuulostaa mahtavalle ja luonnontieteellinen museokin on ihana seikkailukohde!

   Poista
 2. Kuinka paljon teidän vanhimmainen osallistuu perheen yhteisiin aktiviteetteihin? Meillä lapset 05,08 ja 16 ja välillä hankala esim lomalla keksiä yhteistä aktiviteettia. Toki voi jakautuakin niin, että isommat jomman kumman vanhemman kanssa esim elokuviin ja nuorimmaiselle muuta. Toki isommilla on kaveritkin isona osana elämää jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viihdymme hyvin koko perheen kesken ja ihan luonnostaankin tehdään paljon yhdessä. Kuitenkin eihän toki teiniä enää kaikki samat touhut pienempien kanssa kiinnosta ja ennemmin hän touhuilee parhaiden kavereidensa kanssa.

   Toisinaan on siis kyllä hieman hankalaa, kun ohjelman pitäisi sopia niin taaperolle kuin teinillekin. Meiltä löytyy kuitenkin sellaisia kaikkia lapsia kiinnostavia aiheita, joiden teemoilta pystyy mukavia koko perheen päiviä rakentamaan. Myös lapset huomioimalla saa kaikille mukavan päivän aikaan. Esim. retket suunnitellaan niin, että jokainen ikätaso viihtyy eli tyylillä ensin sisäleikkipuistoon ja sieltä ravintolaan sekä shoppailemaan. Vanhin kuitenkin mielellään touhuaa pienimmän kanssa eli lapsellisetkaan kohteet eivät vielä ole hänelle pakkopullaa.

   Sitten on myös niitä päiviä jolloin suosiolla jaetaan vain lapset kahteen ryhmään. Nytkin pienin nukkuu päiväuniaan kun muut lapset ovat leffassa. Joskus osa on metsässä samaan aikaan kuin osa leipoo kotona tai käy muussa kohteessa.

   Poista