20. heinäkuuta 2018

Vinkkejä helteeseen koko perheelle

  Jee, vihdoin alkaa tekniset ongelmat edes hieman helpottamaan ja pääsen taas bloginkin pariin! Helle on hellinyt viime aikoina, eikä ennusteissa taida vieläkään loppua näkyä. Itse nautin kyllä viileämmistäkin kesäpäivistä, mutta lapset ovat olleet todella innoissaan. Tosin meidän pikkuinen on melkoisen lämminverinen kaveri ja on hetkittäin ollut melkoisen tuskastunut ainaiseen kuumuuteen.
 Pikkuisen innoittamana päätin jakaa teillekin muutaman hellepäivän vinkin, jotka sopivat vauvojen lisäksi toki myös isommillekin. Suurin osa näistä on kyllä ihan perusjuttua, mutta kertaushan ei liene koskaan pahitteeksi :)

♥ Suosi luonnonkuituisia vaatteita; pellavaa, silkkiä ja merinovillaa. Kunnon lierihattu suojaa hyvin niin niskaa kuin silmiäkin, mutta aurinkolasit ovat silti tarpeen herkille silmille.

♥ Kylpy rauhoittaa ja viilentää etenkin ennen nukkumaan menoa, mutta kuumimpina päivinä on hauskaa kylpeä vaikka useamminkin! Myös ilmakylvyt varjossa viltin päällä ovat pienten mieleen.
♥ Muista nesteen tärkeys eli vettä kehiin! Imetyksellä olevat vauvat eivät välttämättä kaipaa vettä lisäksi vaan imetyskertojen lisääminen takaa riittävän nesteen saannin. Muista kuitenkin juoda riittävästi itse! Isommille lapsille voi hyvin antaa myös laimeaa mehua silloin tällöin tai aikuisia ihannoivalle tarjota vesipulloksi tyhjän pienen kivennäisvesipullon, jolloin lapsi kuvittelee juovansa jotain aivan muuta. Pääasia, että tulee juotua. Veden lisäksi tarjoan isommille lapsille välipalalla muutaman sipsin, suolakeksin tms. suolatasapainon ylläpitämiseksi.
♥ Pistä harsoja pakastimeen ja ota sieltä yksi juuri ennen nukkumaan menoa. Ohut harso ei pysy kauaa viileänä, mutta rauhoittaa lasta hetken, jolloin nukahtaminen on helpompaa. Toki samaa keinoa voi ja kannattaakin käyttää myös päivällä leikkien lomassa, kuumaan autoon mentäessä jne. Harso on myös loistava kesäpeitto, ellei lapsi osaa nukkua ilman. Jättiharsot menevät isompien lasten peittoina ja pakastimen kautta toki nekin!
♥ Pakastinta kannattaa hyödyntää myös hellepäivän syömisten kanssa. Tee välipalalle vaikka jäädytetystä banaanista ja vaniljasta jäätelöä tai jäistä, jäisistä vesimelonipaloista ja hedelmistä/ marjoista slushie eli jäähilejuoma. Smoothien voi pakastaa mehujääksi tai vaikka jäädyttää mehujäämuottiin erilaisia soseutettuja hedelmiä. Terveellistä herkkua, jota voi huoletta nauttia useamman kerran päivässä!
♥ Oleile suosiolla viileimmässä paikassa. Meillä viimeistään yön ensimmäisinä tunteina alkaa kerääntyä väkeä sohvalle, sillä siinä käy läpiveto. Mikäli tuulenvireessä varjossa on viileämpää kuin sisällä, ei toki kannata lähteä kuumimpaankaan aikaan sisälle hikoilemaan! Kuka estää myös nukkumasta ulkona, jos siellä on viileämpää?!

 Onko sinulla jakaa muita hyväksi havaittuja hellepäivän vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti