14. marraskuuta 2017

Talvi sua kaivataan!

Tänä aamuna Onni kyseli talven perään. On oikeastaan kysellyt useita kertoja joka päivä siitä asti, kun lumet muutama viikko sitten sulivat. Vaikka kuraleikit ovatkin pojasta hurjan hauskoja, kaipaa hän jo nauttimaan talven riemuista. Siispä huusimmekin ikkunasta yhdessä kovaan ääneen Talvi missä viivyt?
 Pimeissä syysilloissa kynttilöineen on toki oma viehätyksensä. Sateen ropina ikkunassa kuulostaa kovin turvalliselle ja takkatulen ritistessä on mukava nauttia peiton alla kupillinen lämmintä juomista. Glögiä on viime aikoina kulunut paljon ja joulukin on kovasti ollut jo mielessä. Nautimme suunnattomasti joulun ajasta, mutta nautinto karisee hyvin nopeasti heitellessäni iltaisin kasallisen lasten kuraisia ulkovaatteita eteisen korista pesuun.
 Kun syksyn väriloisto on kadonnut ja ulkona on niin kovin synkkää ja ruskeaa, kaipaa tämä vilukissakin jo pakkasia ja luntakin. Voisitko siis talvi tulla jo kun joulukin lähestyy? Ihan muutama aste pakkasta vain ja vähän lunta tunnelmaa luomaan? Tahdomme nauraa lumessa ja etsiä tonttujen jälkiä. Pikkuiset jalat kaipaisivat myös jo niin kovin hiihtämään tai edes hieman kolalla auraamaan. Tai saisiko edes vesisateen sijaan niitä kauniita kuuraisia aamuja ja aurinkoisia päiviä?

 Löytyykö muita talvea toivovia?

10 kommenttia:

 1. Täälläkin odotetaan kovasti lunta ja pakkasia. Etenkin pojat odottavat että pääsisi luistelemaan ulkojäälle. Sitä saavan kyllä vissiin odottaa vielä hetken.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ulkojääkelejä tulisi sillä sitä meilläkin kaivataan. Mökistä puhuessa Onni oli myös jo pilkkimään lähdössä, mutta ei taida ihan äkkiä onnistua :D

   Poista
 2. Meillä odotetaan myös talvea, lunta ja pakkasta. 5v. odottaa eniten, että pääsisi pulkkamäkeen. Ite odotan sitä, että olisi edes vähän valoisampaa, minkä maassa oleva lumi tekee.

  Varovaisesti yritän kuitenkin koko ajan muistutella lapsia, että jouluna ei välttämättä ole lunta. Onneksi silloin on kuitenkin pimeää ja kynttilöillä ja muilla valoilla pystyy tunnelmaa loihtimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä odotan lunta ihan samasta syystä eli juurikin valoisuuden vuoksi :) Kerran Onni oli ihan ihmeissään miten me illalla syödään päivällistä, vaikka tosiasiassa kellot ei edes paljon vielä ollut. Ulkona on vaan niin pimeää aikaisin, ettei poika oikein hahmottanut asiaa :D

   Poista
 3. Hei tulin vierailulle. Olen kohta 10 kk. ikäisen pojun mummi. Ihanaa seurata ja hoitaa pikkuista. Tein sille juuri tossut ja kintaat mitkä liitin blogiini. Jouluksi tulee jotain uutta. Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos viestistäsi♥ Mummin tekemät asusteet ovatkin oikeita aarteita! Tulen ehdottomasti kurkkaamaan heti kunhan ehdin :)

   Poista
 4. Kiitos kun linkitit blogisi, liityin lukijaksi ehdottomasti :) ihanaa vauvantuoksuista arkea <3

  VastaaPoista
 5. Täälläkin odotellaan jo kovasti lunta, että pääsisi kunnon talvitouhuihin! Meillä olisi hyvä pulkkamäki aivan lähellä mutta harmittavan vähiin jääneet viime talvina pulkkailut. Tuntuu olevan pitkää syksyä, todella lyhyt talvi sitten onkin jo kevät. Toivottavasti tänä talvena saataisiin nauttia lumesta ja pikkupakkasesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan todella, että talvipuuhille suotuisia kelejä olisi edellisvuotta enemmän!

   Poista