28. marraskuuta 2017

Hauska askartelu: Tulikärpäset vanukas -purkeista

 Yhteistyössä Perheblogit ja Dr. Oetker

 Eräänä iltana poikia peitellessäni sain vastata moneen luontoaiheiseen kysymykseen. Eräs ekaluokkalaisen kysymys tulikärpästen asuinalueesta ja Onnin hihkuminen perään jäi mieleeni pyörimään. Olisihan se niin mukavaa, jos Suomen pimeydessä olisi joukko pieniä loistavia tähtiä muuallakin kuin taivaalla. Todellisuudessa kiiltomatoja vaan taitaa täällä tavata hyvin harvoin.
 Poikien intoilusta päässäni syntyi idea tehdä heille tulikärpäset ihan itse. Ensin piti kuitenkin löytää sopivaa materiaalia ja poikien suureksi hämmästykseksi kannoin eräänä päivänä kaupasta kotiin Paula-vanukasta sen maustamattoman jugurtin sijaan. Paulaa pojat ovat useasti kaupassa pyytäneetkin, mutten ole suostunut lasten suosikkivanukkaita ostamaan. Toisinaan viikonloppuisin ovat saaneet esim. hedelmä-viilikset, mutta vanukas on enemmän ollut isovanhempien erikoisherkku. Enpäs ole osannut ajatellakaan, että Paula-vanukaspurkissa olisi oikeasti vähemmän sokeria saati sitten näissä meidän ostamissa minipikareissa. Vanukkaasta onkin noin 86% on tuoretta täysmaitoa.

 Kun lapset olivat onnellisina syöneet vanukkaat, pesimme purkit ja pääsimme luomaan omia tulikärpäsiä.
 Tulikärpäseen tarvitset:
2kpl Paula Mini pikareita
Maalia
Led-tuikun
Piipunrassia
Irtosilmät
Tussin
Kartonkia
Teippiä
 Ensin pikari maalataan. Suosittelen maalaamista sisäpinnalta. Onni maalasi omansa helpommin putsattavissa olevilla sormiväreillä ja isommat askartelumaalilla. Älä ole hätähousu kuten Pikkutäry vaan anna maalin rauhassa kuivua.
 Maalin kuivumisen jälkeen poista pikarin reunat varovaisesti leikkaamalla. Tee pääosaan silmät ja suu sekä pieni viilto pikariin. Tuon viillon avulla saat pikarin toisen sisään.
 Tee toiseen pikariin reiät jaloille ja halutessasi tuntosarville sekä ripustusnarulle. Laita pikarin pohjalle Led-tuikku ja pujota piipunrassit reikien läpi. Laita pikarit varovaisesti yhteen ja teippaa liitoskohta kiinni. Leikkaa kartongista tms. siivet ja liimaa ne paikoilleen, mutta huomioi liimaamisessa purkkien sauma!.
Liiman kuivumisen jälkeen askartelu on valmis ihasteltavaksi!
Hauskoja askarteluhetkiä♥

2 kommenttia:

  1. Hauska idea :D Meillä pojat varmasti myös innostuisi tällaisesta projektista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Nämä tulikärpäset ovat saaneet kunnian olla joka ilta poikien yöpöydillä ja hämärässä ne kulkevat kotona huoneesta toiseen. Näistä on siis kovasti ollut iloa :)

      Poista