31. heinäkuuta 2017

Parasta kesässä

 Istuimme perjantai-iltana miehen kanssa sohvalla ja mietimme viikonlopun ohjelmaa. Kesälistallamme olisi ollut vielä vaikka kuinka paljon kivoja kohteita jäljellä, mutta osan saimme kuntoni vuoksi suosiolla siirtää tulevaisuuteen. Lopulta päädyimmekin tekemään sitä, mikä koko perheestä olisi varmastikin parasta kesässä.
 Suuntasimme siis heti lauantaiaamusta mökille ja kuinka hauska viikonloppu meillä olikaan! Lapset nauttivat uusitusta rannasta ja itse lepäilin heidän iloaan katsellen. Suunnittelimme laituriprojektia, savustimme kalaa ja nautimme saunan lämpimistä löylyistä.
 Illan tullen Onni kääriytyi lämmittelemään saunatakkiinsa, nautti hieman saunaherkkuja ja oli hetkessä unessa. Myöskään isompia lapsia ei tarvinnut nukkumaan käskeä vaan hyvin nopeasti makuuhuoneesta kuului suloista tuhinaa.

 Sunnuntaina heräsin pakotetusti aivan liian aikaisin. Nukkumisen sijaan päädyin kuitenkin nauttimaan rannan hiljaisuudesta ja aamukasteisen luonnon kauneudesta. Siinä veden vain liplattaessa kuuntelin järveltä kantautuvia lintujen ääniä ja katselin järven yllä leijuvaa usvaa. Vaikka nautin suunnattomasti lasten touhuista, oli tuo aamuinen hetki hyvin voimaannuttava ja rentouttavaa omaa-aikaa. Vasta jälkikäteen tajusin harmitella, ettei kamera ollut mukana.

 Lasten herättyä meno jatkui tuttuun tyyliin. Lapset viihtyivät järvessä ja me vanhemmat nautimme olostamme rantaterassilla suunnitellen sen kunnostusta. Välillä käytiin nauttimassa herkkulounasta valmiista pöydästä ja sitten meno jatkui iltaan asti rannassa. Uimisen lomassa lapset nauttivat välipalaa ja mies rentoutui soutelemalla.
 Uimapatjalla maatessa tulevan koululaisen suusta kuuluikin onnellinen huokaus 'Onpa ihana kesäinen päivä'. Kuinka oikeassa poika olikaan, sillä päivä ja koko viikonloppu oli meistä kaikista oikeastaan täydellinen. Aurinkoa riitti ja nautimme jokaisesta hetkestä, joten taas jaksaa hyvillä mielin näin sateisen harmaan maanantainkin :)
 Miten sinun viikonloppusi sujui?

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa juurikin täydelliseltä viikonlopulta ja lasten suusta totuus kuuluu :) Oma viikonloppu meni sukujuhlissa ja tämä viikko vielä nautitaan lomasta, sitten töiden pariin. Sitä ennen vielä yhdet häät juhlittavana. Juhlaa piisaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset osaavat kyllä olla ihanan aitoja :) Rentouttavaa viimeistä lomaviikkoa♥ Häät on kyllä ihania juhlia!

   Poista
 2. Ihana viikonloppu! <3 Ja minä rakastan tuollaisia varhaisia aamuja kun saa olla ulkona terassilla aivan yksin. Kuunnella sitä hiljaisuutta, vaikka väsyttää niin tällaiset hetket jäävät kuitenkin mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kesän paras viikonloppu! Ja tuon aamuisen hetken muisteleminen antaa yhä voimaa. Kuinka täydelliseltä kaikki juuri silloin tuntuikaan :)

   Poista