20. heinäkuuta 2017

Mitä hankintoja vauvalle osa 3: Arkeen

 Lasten kesäloma on vienyt niin tehokkaasti mennessään, ettemme ole juurikaan isompia vauvahankintoja loppuun asti miettineet. Toisaalta niin ihania kuin kaikki vauvajutut meistä tällä hetkellä ovatkin, emme niitä ole halunneet nurkkiin pölyttymäänkään. Syksy lähestyy kuitenkin kovaa vauhtia, joten lomasta huolimatta olisi kaiketi korkea aika alkaa tekemään niitä päätöksiä ja ostoksia.

Nyt seuraa siis isompien vauvahankintojen mietteistä kolmas osa. Löydät osa 1:n, joka käsitteli liikkumista, täältä  ja osa 2:n, joka käsitteli nukkumista, täältä. Tässä osassa keskitytään arjen isompiin hankintoihin. Aikaisemmin olen hankkinut monia juttuja vasta, kun epätoivo on iskenyt tai oikeaa käyttöä on ilmennyt, sillä eiväthän kaikki koe hyödyllisiksi samoja asioita ja vauvatkin ovat niin kovin erilaisia.

BabyBjörn Balance Soft sitteri 154,90€                  Nabby-itkuhälytin tarjouksessa 139,50€ Jollyroom
Stokke Newborn Set 89€                                         Tula Free-to-Grow kantoreppu 150€ Ipanainen

  Yksi pitkään meillä turhakkeiden listalla ollut asia oli sitteri. Ensimmäisten lasten kohdalla ajattelin, että voihan vauvaa pitää hyvin lattialla, vaunukopassa, sängyssään jne. Mitä sillä sitterillä muuta tekee kuin potkii väsyneenä varpaitaan?! Sitten syntyi Onni, joka ei oireidensa vuoksi viihtynyt missään vähäänkään makuuasentoa muistuttavassa asennossa. Oli hetkiä, jolloin pientä piti joko huudattaa lattialla tai ostaa se sitteri. BabyBjörnin sitteri olikin pelastus! Muistan sen edes muutaman minuutin helpotuksen tunteen niin hyvin, etten voi elää enää ilman sitteriä :D

 Toinen arkea etenkin talviaikaan kovasti helpottava tekijä on ehdottomasti toimiva itkuhälytin. Meillä usein kyllä koirat ovat ilmoittaneet, milloin päiväunilta herätään tai lähinnä aletaan huutamaan naama punaisena. Etenkin isompana ei välttämättä herääminen kuitenkaan tapahdu itkulla. Itkuhälyttimiä meillä on myös käytetty mökillä, joten sellaiset meiltä periaatteessa löytyy. Olivat aikoinaan ainoat, jotka todella meillä toimivat, mutta nyt jo niin iäkkäät, että kaipaisivat uutta luotettavampaa virtalähdettä tai uusimista. Monet vannovat nykyään Nabby-itkuhälyttimen nimeen, mutta jos ongelmia on kännykän kuuluvuudessa toimiiko tuo itkarikaan tarpeeksi luotettavasti?

 Jo Onnin aikaan mietin Stokken Newborn Setin ostamista. Puuhastelemme paljon isompien lasten kanssa keittiössä, joten kuinka kätevää ja viihdyttävämpää olisikaan vauvan olla samalla tasolla muiden kanssa? Kenties ne ensimmäiset sosekokeilutkin olisi mukavampi suorittaa jossain muualla kuin sylissä, turvakaukalossa tai sitterissä. Vai tuleeko tuota härveliä sitten kuitenkaan oikeasti käytettyä, etenkään jos tuleva vauva on poikien tavoin oikea sylikissa?

 Sylikissasta päästäänkin helposti vauva-arjen yhteen ihanimpaan välineeseen eli kantoreppuun. Etenkin pienet vastasyntyneethän tunnetusti viihtyvät sylissä, mutta entäs jos samalla olisi isompien lasten arki pyöritettävänä? Olin aina ollut sitä mieltä, ettei mitkään kantohärvelit tosiaankaan ole minua varten, kunnes Pikkutäry ei viihtynyt kuin sylissä. Hankin viimeisenä oljenkortena Manducan, josta en sen jälkeen ole suostunut luopumaan. Kantoreppu on helppo pukea, siinä vauva saa olla lähellä ja samalla kädet pysyvät vapaina, jolloin kotityötkin onnistuu helpommin. Rakastan siis Manducaani, mutta nyt kaipaisin ehkä hieman vaihtelua eli Tulan Free-to-Grow malli houkuttelisi. Kaikki vauvat eivät välttämättä kuitenkaan kantorepussakaan viihdy.Luma-hoitoalusta 39,90€ Ipanainen                       UBBI-vaipparoskis tarjouksessa 85,90€ Jollyroom
Doomoo Softy-imetystyyny 52€ Baby Style

 Vauva-arkeen kuuluu tietysti myös kaikki vauvan hoitamiseen liittyvät jutut. Toisten mielestä hoitopöytä on ihan turhake, mutta meillä sellainen on ollut käytössä Tellun syntymästä asti. Ei toki koko aikaa vaipanvaihtoalustana, mutta pienimmän vaatesäilönä kyllä. Itse tykkään säästää selkääni ja vaihtaa vaipan hoitopöydällä, sillä omaan makuuni sänky tuntuu liian pehmeälle ja lattia epämukavalle. Hoitopöytä kaipaakin hoitoalustaa, jossa pienen on mukava kölliä. Vaipparoskista meillä ei ole ollut ja hyvin olemme ilmankin pärjänneet. Sellaiset ovat tuntuneet kuitenkin yleistyneen hurjasti, joten ovatkohan nykyään jo kuinka hyviä ja käteviä? Ainakin nykyiset miellyttävät jo silmää aivan toisella tavalla kuin aiemmin!

  Vielä Tellun aikana pidin imetystyynyjä ihan lässähtelevinä turhakkeina, mutta Pikkutäryä odottaessani löysin Doomoon. joka kahden lapsenkin jälkeen oli säilyttänyt muotonsa. Tyynyä tuli myös käytettyä joskus esim. vauvalle tukena, joten vahvasti harkitsen nytkin Doomoon ostamista, vaikkei koskaan tiedäkään miten imetys tällä kertaa sujuu.

 Sitten ostoslistalla olisi vielä valtava määrä sitä pienempää tarviketta kuten vaippoja yms. hoitotarvikkeita. Tuttipulloa meillä ei kumpikaan pojista ole ikinä käyttänyt, joten mietin uskaltaisinko jättää sellaisen ja varakorvikkeen tällä kertaa kokonaan hankkimatta. Aikaisemmin, kun kuitenkin sitä omaakin tuotantoa on riittänyt hätävaraksi pakastettavaksi asti. Rintapumpunkaan kanssa en kuitenkaan taida odotusaikana pitää mitään kiirettä vaan ostaa vasta jos tarvetta ilmenee. Tai sitten muutan vielä mieleni kaikissa pohdinnoissani :D

 Millaiset vauvan tarvikkeet olet kokenut arjessa hyödyllisemmiksi? Entä mikä on osoittautunut turhakkeeksi?

2 kommenttia:

  1. Sitä tarvikkeiden määrää.. :D Hyödykkeitä olivat meille ehdottomasti sitteri, stokken vauvatuoli, leikkimatto, itkuhälytin, imetystyyny ja ehkä sitten olisi pärjännyt ilman vaipparoskista, kantoliinaa ja viisi miljoonaa vauvan lelua.. hihii..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten niin pieni ihminen tarviikaan sellaisen määrän tarvikkeita?! :D Leikkimatto meillä on ehdottomasti myös jossakin vaiheessa ostoslistalla, mutta veikkaampa että innokkaiden apureiden ansiosta hukumme myös niihin vauvojen muihin leluihin.

      Poista