12. heinäkuuta 2017

Kesän ilmainen retkikohdevinkki: Katariinan meripuisto

 Tellun ollessa leireilemässä, päätimme poikien kanssa tehdä ainakin yhden päiväretken. Poikia kiinnostaa kovasti kalat, joten pitkän miettimisen jälkeen suuntasimme auton nokan kohti Kotkaa. Kauniilla, lähes paahtavalla säällä emme kuitenkaan viitsineet maksaa itseämme sisään Maretariumiin. Loistavan vinkin ansiosta retkemme suuntautuikin Katariinan meripuistoon, joka oli vieläpä täysin ilmainen retkikohde!

 Katariinan meripuisto on noin 20 hehtaarin suuruinen monipuolinen virkistys- ja puistoalue, jossa riittää tekemistä ja katseltavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Puistossa liikkuessa ei ihan heti uskoisi, että vielä 2000-luvun alussa paikalla oli nestesatama! Tuolta ajalta meripuistosta löytyy kyllä vielä muistona esim. kallion sisällä oleva entinen öljyvarastoluola.


 Parkkipaikalta puistoon kävellessämme Onni luuli meidän tulleen vihdoin Muumimaailmaan ja poikaa alkoi jännittämään olisiko hänen suosikkinsa esi-isä paikalla :D Pojan pettymykseksi emme Naantaliin asti sentään olleet ajelleet, mutta lasten Muumi-leikkialue viihdytti silti hyvin. Oikeastaan Onni olisi viihtynyt jo pelkästään siinä monen monta tuntia, vaikka alueella on myös muita leikkipaikkoja.


 Pikkutäryn mielenkiinto taas laukkasi kohteesta toiseen. Onnin viihtyessä yhä muumitalossa, tuleva koululainen tutkaili mietiskelylabyrinttiä, majakoita ja kiipesi katselemaan näköaloja. Eniten poikaa kuitenkin puistossa kiinnostivat Ruotsinsalmen merilinnoituksen Fort Katarinan rauniot sekä vanha tykinjämä.
 Katariinan meripuistosta ei löydy nälän yllättäessä kuin parkkipaikan jätskikiska (vain käteinen käy!), mutta omien eväiden syöntiin ja grillaamiseenkin löytyy lukuisia paikkoja. Me hakeuduimme varjoon ihastelemaan merta ja laivoja, mutta reippaimmat voisivat kävellä ulkoilureittiä pitkin myös Sapokkaan, josta löytyy jo murkinaakin ja upea vesipuisto.
 Alueelta löytyy myös uimaranta, mutta mehän emme olleet uimiseen varautuneet. Hieman poikien piti kuitenkin ennen kotiinlähtöä käydä tutkimassa merivettä vielä hieman lähempää. Onni-rukka tosin luuli, että tässäkin meressä uiskentelisi haita! Todellisuudessa emme kuitenkaan nähneet edes niitä oikeita kaloja :D Tästäkin huolimatta meillä oli oikein kiva päivä eli suosittelemme lämpimästi Katariinan meripuistoa retkikohteeksi!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta paikalta! olemme suuntaamassa veneellä kotkan suuntaan ja ehkä pitää poiketa täällä sillä reissulla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykää ihmeessä! Meidän pojat oli koko päivän täydessä vauhdissa, jopa eväitä syödessään, eivätkä olisi malttaneet kotiinkaan lähteä :D Tosin näille vauhtiviikareille jo pelkkä meri ja siellä näkyvät veneet oli suuri ihmetys :)

   Poista
 2. Tosi kivan kuuloinen paikka. Meidän tuskin tulee tuolla suunnalla kuljettua, mikä on vähän säälikin, kun tällainen paikka löytyisi sieltä. Teillä on ollut siellä tosi kivankuuloinen päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kyllä nautimme kovasti ja pojille jäi varmasti paljon muistojakin. Siis ainakin pussiin kerättyjä aarteita ellei muuta :D

   Poista
 3. Tuo on kyllä kiva paikka! :)
  Paljon tekemistä ja kaunista on. Kiva myös, kun pääsee grillailemaan.
  Muumipuisto oli lapsen lemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo muumipuisto on varmasti monen lapsen suosikki :D Ja monet äidit taas varmasti ihastelevat puiston kukkaloistoa :)

   Poista