9. toukokuuta 2020

Luonnon rauhaa ja askertelun riemua

 Päivät vierivät ja yllättäen päivistä on tullut viikkoja ja kuukausia. Lasten etäopiskelu sujuu upeasti rutiinilla, mutta tietokoneella on perheenjäsenillä ollut niin kova kysyntä, että suosiolla olen pysytellyt poissa.  Uusi arki on muuttunut tavalliseksi ja tuonut tullessaan paljon hyvää. On saatu levättyä ja nauttia olostamme kerrankin kaikki yhdessä. Toki jatkuva yhdessäolo saa toisinaan lapsetkin polttamaan päreensä ja kaipaamaan omaa rauhaa, mutta tämä poikkeusaika on tehnyt lapsista entistä tiiviimmän joukon, joka kuin huomaamatta hakeutuu yhteisten touhujen äärelle.
 Kavereiden ja harrastusten puuttuessa ei aika tunnu käyvän pitkäksi. Etenkin hyvällä säällä ulkosalla kyllä riittää puuhaa ja liikkumisen riemua. Jalkapallo, lenkkeily ja pyöräily ovat toimineet poikien omatoimisten treenien pohjana. Onni hölkkäilee reilu 6km:n lenkin miehen kaverina ja isommat polkevat kilpaa hieman pidempiä reittejä. Aarrea kovasti harmittaa, ettei pysy isompien vauhdissa itse mukana, mutta onneksi tarpeeksi pienenä pääsee kyydissä vauhtiin mukaan. Samalla voi ihmetellä traktoreita, kevään ihmeitä, ylitse lentäviä lentokoneita ja lintuja jne.

  Monet ovat näinä viikkoina hakeutuneet luontoon, niin myös me. Onneksi metsissä ei ole ollut ruuhkaa vaan olemme rauhassa saaneet tehdä koulutehtäviä, ihmetellä luonnon kauneutta, kuunnella kuinka monta erilaista lintua oikein laulaakaan ja tietenkin nauttia eväistä! Isommat lapset ovat löytäneet temppuiluratoja, jotka ovat kuulemma kivempia kuin sisäleikkipuistoissa. Aarre puolestaan keksii leikit pelkistä kepeistä tai tutkii mielellään miltä luonto tuntuu.
 Sisällä meillä on ollut oikea askartelutehdas. Luovutin lopulta askartelumateriaalien kuskaamisen unohtelun keittiön ja kaapin välillä ja hankin keittiöön niille valtaisan laatikon. Erilaiset massatyöt, hamahelmet, puutyöt ja paperiaskartelut ovat ilahduttaneet niin meitä vanhempia kuin sukulaisia, ystäviä ja naapureitakin. Kuinka mahtavaa onkaan seurata lasten luovuutta ja käsillä tekemisen intoa!
 Pian olisi aika palata takaisin siihen vanhaan kouluarkeen, eskarilainen 8 päiväksi ja isommat koululaiset 1,5 viikoksi. Mahtaa koko muun perheen lähteminen tuntua taas Aarresta oudolta, sillä hän on nauttinut elämästä ympärillään. Onneksi kesäloma odottaa kuitenkin jo ihan oven takana!

 Mitä sinulle kuuluu?

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiva, kun olit kirjoitellut! Mukavia päiviä teillä siellä :). Täällä myös lapset viihtyvät yhdessä ulkona ja sisällä ja arki on omalla tavallaan oikein mukavaa. Kauniita kevätpäiviä! T. Vakiolukijasi kuuden äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja aurinkoisia sekä lämpimiä päiviä teillekin! Onhan tämä kevät ollut hyvin erilainen, mutta ehdottomasti positiivinen kokemus. Ei mukavaan arkeen tarvita mitään ihmeellisyyksiä, kunhan on se perhe siinä ympärillä.

      Poista