4. tammikuuta 2020

Mitä vuosi tuokaan tullessaan?

  Otimme uuden vuoden vastaan perheen kesken herkutellen ja rentoutuen. Pojista yksi toisensa jälkeen nukahtivat sohvalle; Aarre ennen puolta yötä ja isommat pojat hieman vuoden vaihtumisen jälkeen. Talon hiljennyttyä yritimme miettiä toiveita alkaneelle vuodelle. Kuinkas sitten kävikään?
 Edessämme oli 366 uutta päivää, joten suunnitelmille ja haaveille olisi tilaa sekä aikaa löytynyt. Unelmia toki meillä kaikilla on. mutta meidän 2020-listamme pysyi melkoisen tyhjänä. Päällimmäisenä toiveena on edellisvuotta kaikin puolin parempi vuosi. Ihan ok-perusvuoden jälkeen kai siinäkin on jo tavoitetta? Toki keskustelussamme esiintyi myös ne ihan perinteiset toiveet terveydestä yms.

Toiveissa on lisäksi ehdottomasti entistä enemmän yhteistä aikaa. Pyrkimys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja stressittömämpään elämään jatkuu entiseen malliin. Lisäksi vuoden toivelistaan tuli enemmän aikaa mökillä. Haaveilemme myös koko perheen löhölomasta keväällä, mutta aika näyttää salliiko miehen työtilanne. Siinä se lista olikin kaikessa lyhykäisyydessään.
  Tänä vuonna taidamme suunnitelmien sijaan elää enemmän hetkissä. Voisimme perinteiseen tapaan suunnitella pitkän listan asioita ja lopulta stressaantua tai pettyä, ettei kaikkea millään ehdi ja jaksa toteuttaa. Toki meillä on mielessä monta haavetta; asioita mitä pitäisi saada aikaan tai paikkoja joissa ehdottomasti käydä. Ehkä on parempi kuitenkin toteuttaa niitä hiljalleen, kun aika ja mielenkiinto sen sallivat.

 Tästä vuodesta voin ennakolta varmuudella kertoa vain muutamia asioita.
♥ Nautimme varmasti luonnosta ja liikkumisesta yhdessä. 
♥ Jatkamme erilaisiin museoihin ja muihin kiinnostaviin kohteisiin tutustumista
♥ Mökin pihapiiri kohenee taas lisää
♥ Onni tulee aloittamaan koulutaipaleensa
♥ Aarresta tulee kerholainen
  Tältä pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan onnellista vuotta 2020 ja uutta vuosikymmentä. Suuria tunteita ja iloa ei tästäkään vuodesta taatusti puutu. Myös erilaiset haasteet kuuluvat elämään. Hyvällä tuurilla yksi tai useampi unelmakin muuttuu todeksi, joten odottavaisin mielin jään katsomaan millainen vuosi tästä tuleekaan.

 Millaisia suunnitelmia ja haaveita sinulla on vuodelle 2020?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti