10. maaliskuuta 2018

Mitä vauvalle kevätulkoiluun?

 Aurinko lämmittää kasvoja ja linnut visertävät iloisesti kunnes vesisade yllättää. Kyllä se on nyt uskottava, että kevät on vihdoin tulossa! On siis viimeistään nyt alettava pohtimaan lasten kevätvaatetusta ja etenkin meidän pikkuisen osalta.

 Ennen talvea pikkuinen oli suloinen pieni nyytti vaunujensa suojissa, mutta pian hän istuu, möyrii ja konttailee maassa. Ihanalla neulehaalarilla ei siis enää voida ulkoiluja hoitaa vaan haalarilta vaaditaan jo jotain ominaisuuksia. Yllätyin kuitenkin kuinka vaikeaa on 63cm pitkälle mittarimadolle haalaria löytää sillä usea malli alkaa vasta koosta 74, joka toki saattaisi mennä syksyllä.

 Aivan pienillä maassa möyrijöillä olen huomannut kokonaisen sadehaalarin olevan pahimpaan kura-aikaan verraton. Kurahaalari hörppää vettä vain kauluksesta ja on todella nopea putsata ulkoilun päätteeksi. Päiväunien aikana haalarin saa kuivaksi ja taas mutasyönti voi alkaa. Harmaa pilvikuosinen sadehaalari (koot 74-98) 39,99€ Lindex

 Kuivemmille keleille ja muuas ulkoiluun ei kuitenkaan sadehaalari ole se paras vaihtoehto. Mini Rodinin Pico-haalari, 99€ Hippu Kids, on tyylikäs moneen menoon ja löytyy vieläpä meille sopivassa koossakin!

 Maassa istuva ja konttaileva lapsi ei vielä kenkiä kaipaa. Stonz-töppösillä, 39,90€ Minim, kuitenkin kävelyharjoituksetkin onnistuu ja jalat pysyvät lämpöisinä sekä kuivina.

 Etenkin nyt keväthangilla kaivataan aurinkolaseja ja sopivat sellaiset on meilläkin pikaisella ostoslistalla. Babiatorsin tyylikkäät ja kestävät aurinkolasit 100% UV-suojalla 28,80€ Minime.fi

Jo nyt meidän pikkuinen paahtuu merinovillavaatteista huolimatta lämpöpussissaan. Baby's Onlyn kevytlämpöpussi, 79€ Pikkuvanilja, onkin vakaassa harkinnassa. Onhan lämpöpussin kanssa niin paljon helpompi, nopeampi ja mukavampi liikkua autolla!

 Lisäksi vauvan hankintalistalla on tietysti myös pipot ja hanskat sun muut asusteet, mutta ensin pitäisi löytää ne sopivat ulkovaatteet :D

 Millaisia ulkovaatteita kevääseen sinun pienokaiseltasi löytyy?

4 kommenttia:

 1. Ihana tuo pilvihaalari <3 Meillä oli pojilla käytössä polarn ja pyretin välikausihaalari myös konttausiässä. Mutta täytyy kyllä sanoa että olin aika varovainen mihin heidät laskin. T. Äiti joka vihaa kuraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli edellisellä painoksella ensin käytössä popin välikausihaalari, kunnes sain tarpeekseni kurasta :D Nyt siis vahingosta viisastuneena ajattelin kokeilla suoraan tuollaista vuorattua kurapukua, kun on kuitenkin helpommin puhdistettavissa :)

   Poista
 2. N.puolivuotiaan vauvan päivää määrittää vielä hyvinkin pitkään päiväunet, siinä menee ulkoilu kun vaunuissa pötköttelee. En usko, että vähään aikaan on tarvetta lähteä maahan möyrimään. Sitten keväämmällä kun ehkä voi hetken maassa viihtyä niin aivan reiman haalarilla meillä menty ja kurikset päälle jos tarvetta. Todennäköisimmin vasta kesällä alkaa maassa olo enemmän kiinnostaa, jolloin ei haalarille tarvetta. Ei näin pienen haalari vaadi kummempia ominaisuuksia. Huh, Midi Rodinia näin pienelle. Kasvavat niin vauhdilla, eikä pieni ymmärrä mikä haalari on päällä. Meillä ollut Midi Rodinia mutta ei vauvoille. Eikö teilläkin isossa perheessä kouluikäiaet jo halua erilaisia merkkivaatteita. Onko teidän perheessä vielä koira? Miten suhtautui vauvan tuloon? Varmaan pitää tarkkaan valvoa kun vauva ja koira samassa kodissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä pikkuinen on jo tovin ulkoillut myös hereillä ollessaan. Nyt talvella olemme esim. pulkkailleet ja lumien sulattua istumme jo varmasti hiekkalaatikolla. Koen, että pienten on mukavampi ulkoilla, kun ei ole topattu aivan michelin-ukoksi, joten sen vuoksi kaipaan erillistä sadehaalaria pahinpaan kura-aikaan. Pikkuinen myös kasvaa omalla käyrällään, joten ennustettavissa on tuon Mini Rodinin haalarin menevän myös syksyllä. Tuskin isommillakaan sen kauempaa menisi?

   Meillä lapset eivät ole merkkien perään vaan heille tärkeintä on miltä vaate tuntuu ja toki myös näyttää. Koululaistenkin vaatekaapeissa on siis sulassa sovussa niin merkkivaatteita kuin halvempiakin merkkejä.

   Perheessämme on useampikin koira, jotka mielellään putsaavat lasten suupieliä ja odottavat rapsutuksia. Kilttiluontoisina koirina kestävät kyllä paljon, mutta toki aina eläinten ja lasten kanssa täytyy olla valppaana.

   Poista