5. tammikuuta 2018

Voisko lapsenteon aloittaa alusta?

 Siinä me miehen kanssa istuimme onnellisina sohvalla ja kilpaa sylittelimme kitisevää pikkuista, kun toinen meistä sanoi ääneen sen, mitä molemmat olivat jo miettineet. "Voisko tän lapsenteon aloittaa uudelleen?"

  Pikkuisen odotus ja ensimmäiset kuukaudet ovat siis saaneet meidät täysin lumoihin. Haluaisimme pysäyttää ajan tähän. Nauttia vauvan ihanista ilmeistä, uusista taidoista ja kaikesta tästä. Elämä vauvan kanssa tuntuu nyt parhaimmalle kuin koskaan.
 Se, että mietimme uudelleen lasten yrittämisen aloittamista, ei tarkoita puolison vaihtamista eikä myöskään isompien lapsien olevan jotenkin vähemmän rakkaita. Kyllä me samalla lailla koemme onnen tunteita heitä katsellessamme. Sitä paitsi isommat lapset ovat meistä kasvattaneet juuri sellaiset vanhemmat kuin me juuri nyt olemme.

 Tämä koliikkiaika ei tuntuisi nyt varmastikaan näin ihanalle, mikäli pikkuinen olisi meidän ensimmäisemme. Olemme vain oppineet isompien lasten kohdalla jo virheistämme. Osaamme nyt keskittyä siihen tärkeimpään, rakkaaseen pikkuiseemme ja hyväksyä, ettei lapsen kanssa aina mennä sitä helpointa tietä. Tiedämme selviävämme vaikeistakin hetkistä yhdessä ja ymmärrämme nauttia niistä hyvistä asioista.
 Joskus ennen raskautumista mietin, että mikäli joskus saisimme vielä lapsen, nauttisin hetkistä enemmän. Koskaan en olisi kuitenkaan osannut kuvitella, että tämä vanhemmuus voisi vielä tuntua näin mahtavalle! Kuinka onnellinen sitä voikaan omasta katraastaan olla ja kuinka ihmeelliselle oma pikkuinen voikaan tuntua. Kiitollisina jatkammekin nauttimista vauvakuplassa ja yritämme pitää ne haikeuden tunteet vielä poissa.

 Miltä vanhemmuus sinusta tuntuu juuri nyt?

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että pystytte nauttimaan pienokaisesta <3 Minä itse elän juuri nyt niin kiireistä aikaa, että tunnen jatkuvasti huonoa omatuntoa siitä miten vähän kerkeän viettää rauhallista aikaa lasten kanssa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana♥ Teillä onkin mahtavia asioita tulossa! Noita kiireisiä aikoja jokainen vanhempi kokee vuorollaan ja ehkä se yhdessä vietetty aika on sitten entistä tärkeämpää ja ihanampaa :)

   Poista
 2. Ihania ajatuksia. <3 Toivon niin tätä samaa luottamusta, tiimityötä ja rakkautta meillekin riittäväksi yllin kyllin uuden perheenjäsenen tulon alla. Vanhemmuus tuntuu nyt seesteiseltä ja vakiintuneelta 3,5-vuotiaan kanssa, varaudun jo siihen, että hetken on taas vanhemmuuspalikat sekaisin vauvan tultua. Tsemppiä teille, pitäkää toi asenne! <3
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Varmasti pidämme, ainakin siihen uhmaikään asti :D Toivottavasti tekin pääsette nauttimaan tästä samasta♥

   Poista