22. tammikuuta 2018

DIY vauvan lelukaari

 Olemme Pikkuiselle hankkineet melkoisen paljon kaikkea uutena, sillä joidenkin hankintojen kohdalla en vain halunnut luopua tietyistä kriteereistä. Yksi hankintalistalla ollut asia oli lelukaari. En missään nimessä halunnut tällä kierroksella jumppalelua leikkimatolla, vaan halusin puisen version. Katselinkin aluksi mm. Liewoodin ja Plantoysin lelukaaria, mutta päädyin lopulta pienempien lelujen innoittamana itse tehtyyn versioon.
 Vaikeaahan tämän lelukaaren tekeminen ei todellakaan ole eikä tähän mene edes kauaa aikaa! Vähän sahausta, muutama reikä, kaksi ruuvia, hieman hiomista ja nopeasti kasattava jumppalelu on jo auki pitävää narua ja leluja vaille valmis.
En täysin ole tyytyväinen materiaalivalintoihin, mutta parempia ei täällä rautakaupan valikoimissa ollut. Tarkoitukseni oli hieman maalatakin lelua, mutta vauvan käyttöön sopivaa maaliakaan ei löytynyt. Kunhan pääsen isommille kylille, niin mahdollisesti vaihdan tuon kasassa pitävän narun nahkaan ja lisään päihin helmet. Tarvikkeet maksoivat kuitenkin ilman leluja vain noin 10€ eli säästettiinpä sievoinen summa rahaakin! 
  Kiinteitä leluja en tähän tarkoituksella ole tehnyt. Pikkuinen syö hyvin huonosti tuttia ja vain yksi kelpaa, joten tuttinauhoilla saa vauvan lempileluja kätevästi roikkumaan. Muutama lelukaareen sopiva puinen juttu on kyllä suunnitteilla, mutta nekin on tulossa irrotettavina versioina. Tarkoitus onkin lapsen kasvettua ohi jumppalelusta laittaa päälle kangas ja tehdä tästä pikkuisen oma maja tai lasten tunneli!

Ja loppukevennykseksi kerrottakoon, ettei meillä sentään leikitä tällä ulkosalla :D Meni vaan hermot, kun ikinä en ehtinyt valoisina päivinä tätä sisällä kuvaamaan.

12 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen lelukaari! :)
  Ja kiva idea tuo muunneltavuus.

  http://kotonajakaupungilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Monestihan noilla peruskaarilla on melko lyhyt käyttöikä, mutta tämä versio toivottavasti ilahduttaa kauemmin. Onni jo testasikin kaarta viltin kanssa ja hyvin toimi :)

   Poista
 2. Onpas näppärä ja helppo idea toteuttaa. Kauniskin on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Tällä hetkellä täytyy tehdä vain näitä pikaisia juttuja, niin saa takuuvarmasti valmiiksikin :D

   Poista
 3. Vautsi! Tää on tosi kiva <3 pitääkin vinkata siskolleni, he odottavat nyt esikoistaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Itsekin tykkään tästä hurjasti! Kaaren saa todella nopeasti myös kasaan eli ei juurikaan vie tilaa silloin kun ei ole käytössä :)

   Poista
 4. Upea idea! Juuri tuo pidempi käyttöikä on loistojuttu. Meillä itse lelukaari vaihe ollut melko lyhyt. Heti kun vauva lähtee liikkeelle, kukin tyylillään kierimällä, ryömimällä..niin kaaren alla lekottelu ei enää kiinnosta. Tästä kaaresta on iloa paljon pidempään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En nähnyt tällä kertaa mitään järkeä sijoittaa useita kymppejä leikkikaareen, joka on vain muutaman kuukauden käytössä. Tämä versio edullisuutensa lisäksi on jo testattu monissa isompienkin leikeissä eli tuskin jää meillä ihan heti pölyttymään :)

   Poista
 5. Piti tulla kurkkaamaan tämä sun versio, kun mun blogiin käytiin jättään kommentti, että sullakin tämmöinen. :) Hyvältä näyttää tämä teidän lelukaari. <3 Mekin tehtiin tämän tapainen meidän liiteristä löytyvistä tavaroista.:) Meillä ei oo tota välinarua ollenkaan ja sivupuut on valkoiseksi maalatut. Lastentarvikkeesta ostin rinkulat ja citarista avaimenperät leluiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Teidänkin omasta tuli hieno! Mä tahdoin jonkinlaisen narun, jotta varmasti pysyy auki, mikäli käytössä sattuisi löystymään tai lapsen kasvaessa isommaksi majaleikeissä hieman riehaantumaan. Maalata munkin oli tarkoitus, mutta eihän täällä ollut pikkupurkkeja vauvalle sopivaa turvallista maalia tarjolla. Hyvin on toiminut näinkin ja yhä edelleen niin kätevästi saa majan tai tunnelin kasattua pois :)

   Poista