11. tammikuuta 2018

Vauva nukkuu, minä en

 Terkkuja täältä♥ Arki palasi maanantaina perheeseen ja sitä myötä käsite 'äidin oma-aika' tuntui hiljalleen katoavan. Periaatteessa rytmimme kyllä sopii lapsille oikein hyvin, sillä koululaisten lähdettyä Onni saa joka päivä viettää rauhaisan hetken kaksin kanssani ja pikkuinen taas yksin huomiota isompien käytyä nukkumaan. Itse vain tahtoisin edes sen pienen hetken täällä blogin parissa, sillä jaettavaa kanssanne kyllä olisi.

 Tarkoitukseni oli kuitenkin kirjoittaa nyt hieman pikkuisen nukkumisesta, jota ennen hänen syntymäänsä niin kovasti jännitin. Edelliset kaksi painosta, kun eivät nukkumisen päälle vaivojensa vuoksi öisin eikä päivisinkään ole ymmärtäneet. Pikkuinen onkin oikea unelma, sillä koliikista huolimatta hän nukkuu 10-12 tunnin yöunia yhden aamuherätyksen taktiikalla. Ainut miinus tässä onkin hänen rytminsä, joka noudattelee jo mahassa totuttua rytmiä: päivä jumpataan ja vasta klo 23 jälkeen mietitään nukkumista.
 Usein itse nukahdan lähes samaan aikaan vauvan kanssa. Herätyskello on soimassa koululaisten vuoksi jo klo 7 eli saisin kyllä nukuttua putkeen 6-7 tuntia. Tämä unimäärä ei kuitenkaan itselleni riitä. Lisäksi meillä asuu yhä kaksi erittäin huonosti nukkuvaa poikaa, jotka kilpaa syystä tai toisesta herättävät vanhempiaan. Tällä hetkellä esim. Onnilla on menossa joku pahojen unien kausi ja usein lastenhuoneesta kuuluu hysteeristä huutoa.

 Muiden kysyessä vauvan nukkumisista, en uskalla ääneen sanoa olevani väsynyt. Jos he eivät ymmärtäneet sitä silloin kun valvoin kaikki yöt, eivät he ymmärrä nytkään. Pikkuinenhan nukkuu loistavasti! Näin mahtavasti tällä hetkellä nukkuvan vauvan kanssa en siis todellakaan aio lähteä kilpailuun väsyneimmän äidin tittelistä, vaikka ne omat kokonaiset yöunet puuttuvatkin.

 Vaikka aika ajoin hihittelen, kiroilen katkeilevia ajatuksia ja äksyilen täällä rikkonaisen yön jälkeen, olen hämmästyneen kiitollinen hyvin nukkuvasta pikkuisesta. Tuo vauvahan on oikea unelma, sillä herää ensimmäisen kerrankin syömään vasta, kun itse olen jo hereillä. Miten kummassa meille on tuollainen ihme syntynytkään? Väsyneimpänä aamunakin tiedän, että tilanteemme voisi olla paljon synkempi. Voisin taas valvoa lähes 24/7. Tiedän, että huonoja öitä on varmasti myös pikkuisen kanssa tulossa, mutta kokemusten myötä tiedän myös meidän selviävän niistä.  Nyt keskitymmekin siis hyvillä mielen ihailemaan niin suloisesti nukkuvaa vauvaa♥

 Kuinka siellä nukutaan?

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin hyvältä, että tämä pieni teillä nukkuu <3 Uskaltaiskohan vauvan rytmiä alkaa yrittää kääntämään niin, että kokeilis saada esim. 21 nukkumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sama rytmi oli pikkuisella odotusaikana, joten vielä en ole kovinkaan paljon uskaltanut rytmiä lähteä kääntämään. Jotenkin alitajunnassa on kuitenkin ne isompien kanssa valvotut yöt, että tällä hetkellä pääasia on, että vauva nukkuu loistavasti :) Eiköhän tuo rytmi jossain vaiheessa hiljalleen itsekin korjaannu, vaikka onhan toiset ihmiset luonnostaankin enemän aamu-unisia. :)

   Poista
 2. Niin monen ystävän kohdalla kuullut, kuinka vauva valvottaa päivät ja yöt, joten onnekas olet siinä suhteessa, että vauva nukkuu hyvin :) Toivottelen samalla mukavaa uutta vuotta teille. Pienen blogitauon jälkeen taas mukana menossa täällä blogimaailmassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa uutta vuotta teillekin♥ Pienet tauot tekevät toisinaan hyvää :)

   Poista
 3. Onpa suloinen vauva! Hienosti jo nukkuu pikkuinen. Josko se rytmi vähitellen muuttuisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu♥ Eiköhän se rytmi tosiaan ennemmin tai myöhemmin muutu :)

   Poista
 4. Tuo on niin perus. Vaikka vauva antaisi nukkua niin omassa yössä on aina "paljon muuttujia". Kun lapsia on useampia, on ennemminkin sääntö eikä poikkeus että yöt ovat katkonaisia. Toivottavasti tilanne kuitenkin teillä pikkuhiljaa muuttuisi ja ehkä teidän vauva jossain vaiheessa myös menee hieman aikaisemmin nukkumaan niin sinäkin saisit mahdollisuuden hieman pitempiin uniin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja teini-iässä se valvottamisen syy vaan muuttuu :D En oikeastaan edes tiedä osaisinko parempia öitä heräämättä nukkuakaan, sillä onhan nää yöherätykset jo kestäneet niin monta vuotta! Unta enemmän ehkä kaipaankin tällä hetkellä sitä pientä rentouttavaa hetkeä omaa-aikaa, jolloin nukkumaan käydessäkään ei ajatus ehkä juoksisi niin kovasti kuin nyt :)

   Poista
 5. Ihana pieni tuhisija <3 Kyllä se niin on, että jos väsyttää niin väsyttää. Subjektiivinen kokemus mihin ei kukaan muu oikein voi sanoa mitään, vaikka itse jaksaisi valvoa 24/7. Tsemppiä :) Meillä tyttö heräili pari kuukautta melkein tunnin välein ja nyt nukkuu niin paljon paremmin kun tehtiin vähän uusia yö ja nukkumis järjestelyitä (vauva siis jo isompi). OLi vain pakko kun alkoi väsyttämään niin hulluna. Oli tosin muitakin syitä, mutta kuitenkin. Hurjasti jaksamista sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Olen kyllä nyt hurjan paljon energisempi kuin kahden edellisen lapsen vauva-aikoina, sillä he eivät kyllä nukkuneet pahimmillaan koko yönä. Nyt tämän pikkuisen kanssa taas viikonloppuina saa hyvällä tuurilla nukkua hieman pidempään, mikäli isommat lapset malttavat olla hiljaa :)

   Poista