30. maaliskuuta 2017

Askel kohti pääsiäisruohoa

 Meillä on sattuneesta syystä jäänyt tänä vuonna askartelut ja muut puuhailut todella vähiin. Onni on siis joutunut tyytymään kerhoaskarteluihin sekä omiin luomuksiinsa. Pääsiäisen lähestyessä päätin vihdoin ottaa itseäni niskasta kiinni. Isommat lapset istuttavat eskarissa sekä koulussa omat pääsiäisruohonsa ja täytyyhän Onninkin omansa saada! Mitään uutta ideaa en alkanut kehittelemään vaan kopioin Pikkutäryn kanssa tehtyä, neljä vuotta vanhaa muuttamalla vain pupun Onnin rakastamaksi keltaiseksi tipuksi.
 Tämä astia on siis todella helppo tehdä eikä kummoisia materiaalejakaan tarvita. Astian pohjana on käytetty pestyä maitopurkkia, joka on päällystetty ohuella huopasuikaleella, Suosittelen ennen huopaa päällystämään purkin valkoisella paperilla. Onni ei tahtonut yhtään valkoista, joten osittain purkin kuviot saattavat kevyesti puskea huovan läpi.  Onni napsi askartelulaatikosta muutaman sulan, jotka liimattiin huovan alle. Kasvoihin Onni liimasi irtosilmät ja leikkasi softiksesta nokan sekä avustettuna jalat.
 Enää puuttuu multa sekä ohran siemenet. Toivottavasti muistan ne ajoissa kaupasta mukaan napata, mutta voihan tällaiseen purkkiin laittaa myös esim. pääsiäisnameja! Jokos teillä on pääsiäisruohot kasvamassa?

14 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy multaa ja siemeniä, mutta jonkinlainen purkki pitäisi kyllä kyhätä. Tässä olisi kyllä varteenotettava vaihtoehto myös minulle, joka olen huono ja laiska askartelija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä helposti toteutettavissa ja muokattavissa! Esim. pupunhan saa vaihtamalla keltaisen huovan valkoiseen ja liimaamalla höyhenien tilalle korvat ;) Eikä nuo jalatkaan mitkän pakolliset ole :)

   Poista
 2. Ihana :) Ja hyvä muistutus pitääkin muistaa istuttaa pääsiäisruohot pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Vielä ei onneksi ruohon kanssa ole mitään kiirettä :)

   Poista
 3. Kasvaa jo, ohrat tulikin ihan parissa päivässä jo pitkiksi. Voi kuinka kiva purkki ja onnellinen poika, kun sai mieleisensä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Onni kyllä osaa nauttia pienistäkin asioista :)

   Poista
 4. Ihana taidonnäyte! Täytyy tosiaan käydä ostamassa rairuohon tarvikkeet, jottei unohdu... Niinkin on joskus käynyt ja olemme sitten tuijotelleen pääsiäisenä multakasaa ;)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Meilläkin on liian usein kasvanut pääsiäisenä vaan muutama hassu ruoho, kun joku on aina liian myöhässä istutuksen kanssa :D Josko tänä vuonna onnistuttaisiin :)

   Poista
 5. Söpö! Pitää ehdottomasti tänään muistaa kylvää, siemenet muistin ostaa vihdoin perjantaina. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Meilläkin tipunen odottaa yhä kylvämistä, mutta josko iltaan mennessä olisi sekin hoidettu :D

   Poista
 6. Onpas söpö purnukka pääsiäisruoholle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Onnikin tykkää tästä kovasti ja ottaisi yöksi kainaloonkin jos saisi :D

   Poista