6. maaliskuuta 2017

Talvinen päivä mökillä

 Maailmassa on yksi paikka kotimme lisäksi, johon koko perheemme kovasti ikävöi. Mökki on vienyt myös lastemme sydämet ja siitä puhutaankin lähes päivittäin. Vaikka mökkimme on periaatteessa talviasuttava, ei meillä miehen päivystysluonteisten töiden vuoksi ole mahdollisuutta yleensä talvisin viikonloppuja mökillä viettää. Tai mulla toki lasten kanssa olisi, mutta en taida omistaa tarpeeksi seikkailumieltä :D Onneksi mökille voi kuitenkin tehdä myös päiväretkiä!
 Olimme hieman kytänneet hiihtoloman säätä ja ennusteiden mukaan sunnuntaiksi lupailikin aurinkoista. Niinpä pakkasimme loman päättäjäisreissulle lapset sekä pennun autoon ja suuntasimme mökkiä kohti. Menomatkalla meinasi tulla ikävä jo kotiin, sillä pentu oksensi autoon ensimmäisen 10km:n jälkeen ja useasti sen jälkeenkin! Pääsimme onneksi kuitenkin lopulta monen pysähdyksen jälkeen perille asti :)

 Kesäisin lapset viihtyvät järvessä, mutta myös talvella he löytävät nopeasti omat lempipuuhansa. Järven jäällä on hauska tehdä tutkimusretkiä paikkoihin, joihin kesällä ei yhtä helposti pääsekään. Jäältä löytyy myös latu, eläinten jälkiä ja saattaapa hyvällä tuurilla päästä naapurin moottorikelkankin kyytiin. Välillä on hyvä istahtaa saunan terassille juomaan kuumaa mehua tai haukkaamaan eväitä.
 Yksi lasten odotetuimmista puuhista mökillä talvisin on kuitenkin pilkkiminen. Etenkin Onnia jännittää kovasti, tuleeko sitä kalaa vai ei. Kuulemma ahven syö mökkijärvessämme hyvin, mutta meidän kokemuksen mukaan järveen pitää huudella onko niitä kaloja siellä laisinkaan.
 Talvisen pilkkipäivämme kalasaldo olikin vain muutama ahven ja yksi pienen pieni sintti, josta ei osannut edes sanoa, mikä kala oli kyseessä. Laihasta saaliista huolimata meillä oli todella mukava päivä ja taas jaksamme odottaa hetken seuraavaa mökkireissua :)

  Mökkeileekö joku talvella? Entäs onkos muut käyneet pilkillä? Tuliko parempaa saalista?

2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää! <3 Me ei koskaan olla käyty pilkillä mutta viikonloppuretkellä Naantaliin saimme seurata vierestä kun vanhempi kokenut kalastajamies porasi reiän jäähän ja näytti pojille mitä pilkkiminen tarkoittaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Jo pelkkä reiän tekeminen jäähän on lapsista hurjan jännää ja paljon mielenkiintoisempaa kuin pelkästään hiljaa pilkillä istuminen! Meidän koiranpentu taas ei oikein ymmärtänyt kairaamisen tai avantojen päälle. Raukka yritti avantoon milloin istualtaan ja milloin tassut edellä :D

      Poista