25. kesäkuuta 2014

Leirivarusteviidakossa

 Tellulla on ensi viikolla edessään elämänsä ensimmäinen leiri. Tyttö on aivan innoissaan ja äiti taas kauhuissaan. Koska elämämme on toisinaan Jyrän kanssa melko kaaosmaista, päätin hyvissä ajoin alkaa kasaamaan tytön leirivarusteita. Huh, kylläpä niitä onkin tullut valtavasti sitten nuoruusvuosieni!

 Päätin myös palata nuoruuteen tietokonehommien kanssa. Aikoinani jonkun poikaystävän tapaisen kanssa muutaman vuoden pyöriessäni osasin tehdä tietokoneella vaikka mitä. Poika kun oli nörtti ja siinä sivussa sitten opin minäkin. Sitten tuli aika jolloin en halunnut konetta nähdäkään kuin surffaillessa ja niin tekniikan kehittyessä taidot ruostuivat. Nyt kyllästyin miehen saamattomuuteen, hankin kuvankäsittelyohjelman ja tein elämäni ekan kollaasin! Ei se mikään mahtava ole, mutta tästä on hyvä lähteä taas päivittelemään osaamistaan :) Alla on siis kooste erihintaisista leirikamppeista.
1. Deuter fox 40 lastenrinkka 95€. Suunniteltu lasten mitoitukselle.
2. McKinley Dawson 50 rinkka 29.90€
3. Deuter ATC lite 45+10 SL 159€. Erittäin kevyistä materiaaleista tehty pikkurinkka
4. Marmot wawe 2 jr makuupussi 90€. Kuitutäytteinen kolmen vuodenajan makuupussi lapsille
5. McKinley Dalton trek jr makuupussi 29.90€ 
6. BS makuualusta 5.95€
7. Light My fire spork 2€
8. Light My fire meal kit 21,9€
9. SOS makuualusta 49€. Sopii kaikille neljälle vuodenajalle

 Leirivarusteisiin siis pystyy sijoittamaan paljonkin rahaa, mutta toisaalta halvallakin voi päästä. Kukaan ei kiellä pakkaamasta jo olemassa olevaan reppuun ja kassiin, mutta itse olen kokenut rinkan todella käteväksi. Mietin lastenrinkan tilaamista, mutta ehkä me kuitenkin hankitaan keskihintainen, kevyt naistenrinkka. Sillä kun voisi olla käyttöä pidempään? Makuualustana saa kyllä mennä vielä perus halpaversio, mutta makuupussiin ajattelin panostaa. Mietin vain ostaisinko aikuisten kolmen vuodenajan makuupussin vaiko lasten vastaavan? Astioiksi pakataan ihan perusmuoviset ja ostettiin jo tuollainen Light My Fire spork. Siinä kun on samassa sekä lusikka että haarukka niin onpahan aina ruokaillessa oikea väline mukana :)

 Eikä leirivarusteet toki näihin loppuneet. Onhan niitä jakkaroita, retkilamppuja sun muita vielä, mutta eiköhän tässä tällä erää ole tarpeeksi hankittavaa. Onkohan muuten kertakäyttökameroita yhä olemassa? Tellu kun tahtoisi toki kuvata leirimuistoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti