13. kesäkuuta 2014

Ihana 4-vuotias

 Pikkutäry on saavuttanut sen vaiheen, jossa uhmailevasta täystuhosta on kehittynyt suloinen hurmuri. Pian meillä siis ollaan jo 4 ja saan tämän lapsen kohdalla hetken hengähtää. Tellulla on vaikea vaihe menossa joten ihan ilman uhmakohtauksia en tosiaankaan pääse suvesta nauttimaan. Mielestäni Pikkutäry on kuitenkin juuri mahtavassa iässä; ei ole vielä niin hirveän iso muttei pienikään. Omatoimisuutta löytyy kaikessa ja tosiaan nyt uhman helpottaessa se ihana ja avulias luonnekin pääsee taas paremmin esille. Toisinaan ollaan liiankin avuliaita jolloin esim. kastellaan kasvimaa isoksi mutalammikoksi, mutta virheistähän nuo oppivat.


 Aloin miettimään pojan synttäreitä ja kyselin pojan toiveita. Pikkutäry vastasi että on jo niin iso ettei halua juhlia. Kavereita voidaan kutsua kylään leikkimään ja aikuisille tarjota kahvia, mutta ei mitään juhlia ja herkkuvuoria. Jos olisi kova helle epäilisin pojan saaneen auringonpistoksen, mutta usean varmistelun jälkeen on yhä samaa mieltä. Eipähän tarvitse tällä kertaa miettiä koristeluita ja ohjelmanumeroita villin poikalauman iloksi sankarin halutessa vain leikkiä parhaimpien ystäviensä kanssa.


 Lahjojen kanssa Pikkutäry on myös samalla linjalla eli ei kuulemma tarvitse mitään. Se keväällä mietitty uusi pyörä olisi kuulemma kiva mutta ei mitään muuta. Sukulaisille siis tarjotaan mahdollisuutta halutessaan osallistua kimppalahjaan. Kummeille ajattelin ehdottaa lahjakortteja joissa olisi yhteistä aikaa kummipoikansa kanssa. Oli kyse sitten ihan vaan leikkituokiosta meillä, retkestä, leffareissusta tai vaikka uimassa käymisestä uskoisin juuri tämän tyylisten lahjojen olevan Pikkutäryn mieleen. Kahdenkeskistä aikaa ilman ärsyttävää isosiskoa ja leikkejä sotkevaa pikkuveljeä.


 Yhden lelulahjan poika taitaa kyllä saada. Lapsimessuilla toivoi vielä synttärilahjaksi kaikkea ja lupasin jotain hankkiakin. Lupaushan on pidettävä, mutta se kai saa muuttua hieman matkalla? Keväällä saimme kerhosta menneen vuoden kerhokansion, jossa oli hauskasti lasta toisinaan muutamalla kysymyksellä haastateltu. Yksi haastattelu koski leikkejä ja siinä oli maininta pojan lempileikkien olevan juna- ja maatilaleikit. Tästä tulikin heti mieleeni Lapsille.comin teemalaatikot. Pikkutäryn toiveissa vielä lapsimessuilla kyllä oli palokunta teemalaatikko, mutta lempileikeistä tuli mieleeni maatilaloota.
 Nämä saisivat ehkä olla jopa pienimmältä rauhassa sillä Jyrä rakastaa vain autoja. Pienin kulkee aina auto käsissä ja turvakaukaloon laitettaessa alkaa hillitön päristely. Vielä muutama kuukausi sitten ei Pikkutäry olisi varmasti veljelleen autoja lainannut, mutta nyt on kantanut oma-aloitteisesti valtavan autovuoren alas. Toivottavasti tämä ikäkausi kestäisi vielä pitkään ja tarttuisi siinä samalla Telluunkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti