19. kesäkuuta 2020

Itse tehty juhannusjuoma

 En tiedä onko poikkeuksellinen kotona vietetty kevät vai poikien kova kiinnostus luontoon herättänyt meidän pikkukokit kokeilemaan tänä kesänä luonnon antimia. He ovat aivan innoissaan siitä, kuinka kukista syntyy mielenkiintoisia hilloja, siirappeja ja mehuja eikä niiden tekeminen ole edes vaikeaa tai vaadi kotipihalta poistumista!
 Poikien innostuksen myötä meidän juhannusjuomakin valmistettiin tänä vuonna itse. Hurmaavasti tuoksuneet syreenit houkuttelivat kokeilemaan maistamista, joten päätimme yhteistuumin valmistaa mehutiivistettä. Onnin mukaan tiivisteestä tehty mehu maistui ihan karkille ja muutkin lapset tykästyivät makuun. Mehu oli myös todella helppo valmistaa, joten tätä teemme varmasti toistekin!
Syreeninkukkamehu

pieni kulhollinen syreenin kukintoja (olisiko ollut noin 35, kun Onni niitä laski)
1l vettä
noin 500g sokeria
1 sitruuna
15g sitruunahappoa

Puhdista syreenin kukinnot liottamalla muutaman kerran kylmässä vedessä. Riivi oksista kukat ja pese ja viipaloi sitruuna kukkien joukkoon. Kiehauta vesi ja sokeri. Keitä seosta, kunnes sokeri on sulanut. Kaada liemi sitruunoiden ja kukkien päälle ja sekoita joukkoon sitruunahappo. Anna jäähtyä peittämättä. Peitä jäähtynyt seos ja nosta jääkaappiin kahdeksi vuorokaudeksi. Siivilöi mehu ja pullota steriloituihin pulloihin. Mehutiiviste säilyy jääkaapissa noin kuukauden, mutta sen voi myös pakastaa.

 Juhannusjuomassa kuuluu olla hieman kuplia, joten ajattelimme käyttää laimentamiseen kivennäisvettä. Laimennettaessa mehun väri laimenee, mutta maultaan uskoisin mehun sopivan täydellisesti keskikesän juhlintaan ja kukkaloistoon :)

 Oletko sinä tehnyt kukista mehuja tai siirappeja?

 Iloista ja rentoa juhannusta♥

5 kommenttia:

 1. Hei! Instan mukaan sinulla on 5 lasta? Olen blogisi pitkäaikainen lukija ja 4 lapsesta olet kirjoittanut. Miten syksyn suunnitelmat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olen useaan otteeseen täällä sanonut, että blogi on vain osa elämäämme ja kunnioitan lasteni yksityisyyttä sekä mielipiteitä. Tässä blogissa on seikkaillut 4 lastani. Ehkä huomasit myös, että instan juuri uudistetusta esittelytekstistä puuttuu sana blogi? Instan Stories-päivitykset sisältävät enemmän arkeamme sen kaikissa muodoissaan.

   Syksyn suunnitelmista on tulossa lähiaikoina oma postauksensa, joten en niistä vielä puhu sen enempää.

   Poista
 2. Hei ja kiva kun vastasit. Tykkään lukea blogiasi kun itsellä samanlainen elämäntilanne. Olen ollut pitkään kotona ja kokenut sen erittäin tärkeäksi. Sopinut meille hyvin! Mukavaa loppukesää!

  VastaaPoista
 3. Hei, mitenhän kauan mehu säilyy pakkasessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, pahoittelut myöhäisestä vastaamisesta. Itse emme ole tätä mehua pakastaneet, mutta yleisesti pakastetut mehut säilyvät 12-16 kk. Varmaan siis tämäkin ainakin tuon vuoden.

   Poista