7. lokakuuta 2019

2 vuotta

 Hetki sitten saimme juhlistaa jo 2-vuotiasta Aarrea. Ei sitä vieläkään pysty ymmärtämään kuinka nopeasti pieni lapsi kehittyykään tai vuosi vierähtää. Vastahan me ihmettelimme pientä vastasyntynyttä ja nyt talossa on jo erittäin touhukas miehen alku. Jotain on sentään pysynyt samana, sillä Aarre on yhä perheen silmäterä, joka saa kilpaa osakseen haleja ja huomiota. Tosin nyt jo 'mene pois'-huutojakin kuulee pojan sotkiessa isompien puuhia :D Millainen tuo meillä asuva pieni suloisuus sitten onkaan?
 2-vuotias Aarre:
♥ On hurmaava pikkuapulainen, joka kiiruhtaa vauhdilla mukaan kokkaamaan, siivoamaan, ulkotöihin jne. missä milloinkin tapahtuu.

♥ Viljelee minä-sanaa ja lempilause on varmasti 'Eiku minä ite!' Osaa omasta mielestään tietysti vähintään saman kuin isommatkin ja selviää yksin kaikesta. Jopa yläasteen matikka on hänestä helppo nakki :D
♥ On selvästi sosiaalisin lapsista ja mieluusti haastelee tuntemattomienkin kanssa. Unohtaa uusissakin hauskoissa paikoissa täysin äidin olemassaolon, kunnes halipula iskee.

♥ Näyttää selvästi tunteensa. Halaa ja silittelee meitä usein onnellinen hymy kasvoillaan ja hakeutuu tiiviisti syliin, jos on paha mieli. Heiluttaa muristen suloinen kurttuilme kasvoillaan myös nyrkkiä mikäli suuttuu.

♥ Ymmärtää kaikki ohjeet, mutta kuulo on ilmeisen valikoiva. Puhua pälpättää kuin papupata, jos niin haluaa. Usein kuitenkin on vähäsanainen suomalainen mies ja kuittaa tyyliin 'nii, nii!', 'joo'o' ja 'eikä!'.

♥ Leikkii mielellään isompien kanssa, mutta nauttii hetkittäin myös yksin leikkimisestä. Menee mieluusti myös vieraiden lasten leikkeihin mukaan, mutta paras kaveri on kuitenkin aina Onni.

♥ Tykkää hurjasti ulkoilusta metsäretkineen, lukemisesta sekä autoleikeistä. Kasaa mielellään myös junarataa tai duplo-rakennelmia sekä hoitaa nukkea.

♥ On yleensä kaikkiruokainen, mutta herkkusienet on Aarresta koirille. Hedelmät ovat suurta herkkua, kanapasta lempiruokaa ja ruokajuomaksi menee kauramaitoa. Nauttii yhä myös muutamia kertoja päivässä aitoa eli äidinmaitoa.
♥ Omasta mielestään ei tarvitse enää päiväunia. Parhaiten unet tulevatkin väsytystaktiikalla eli pitkällä lenkillä, jolloin kotimatkalla silmät painuvat jo väkisinkin kiinni. Illalla nukahtaa itsekseen omaan sänkyynsä, mutta yleensä ehtii mylläämään koko sängyn ennen nukkumatin tuloa.

♥ Lyö usein jalalla rytmiä, mutta laulaa vain silloin kun kukaan ei kuule. Aarre usein käskee laulamaan laulun, mutta toisaalta ei tykkää mikäli käskemättä laulaa. Meidän oma pikkuinen pomo siis!
 Arki 2-vuotiaan kaiken osaavan tahtojan kanssa ei aina ole niin leppoisaa. Silmän välttäessä voi olla siskon huulirasvat pitkin pojan ihoa, isompien läksyt tehtynä, taideteokset seinässä tai kahvit lattialla, mutta ei Aarre sisimmässään pahaa tarkoita. Hän on hyvin avulias ja huomaavainen poika ja voi kuinka paljon tempauksistaan huolimatta Aarre tuokaan iloa meille kaikille! Sydän sulaa katsellessa kuinka hän innosta pomppii ja hihkuu perheenjäsenten tullessa kotiin. Tai kuinka hän kesken leikin saa rakkauskohtauksen ja pusuttelee meidät märäksi. Meidän oikea aarteemme♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti