15. lokakuuta 2018

1-vuotias pikkuinen♥

 Viime kuussa koimme ikimuistoisia hetkiä, kun pääsimme juhlimaan 1-vuotiasta poikaamme ukonilman jyrähdellessä taustalla. Uskomatonta kyllä ukkonen jyrähti myös päivänä jolloin teimme plussatestin, aikaisin aamulla pikkuisen juuri synnyttyä ja varsinaisena 1-vuotispäivänäkin! Mielenkiinnolla odotamme jatkuuko tämä perinne tulevinakin vuosina :D
  Anna Wahlgren on joskus sanonut, että koti, jossa asuu yksivuotias, omistaa elävän auringonsäteen. Juuri siltä elo pikkuisen kanssa meistä tuntuu. Pieni, hentoinen kikatus kuuluu aamusta iltaan. Toki hetkittäin naurun sekaan mahtuu myös leikin seasta kantautuvaa höpötystä tai pörinää tai pieniä itkuja, mutta pääsääntöisesti pikkuinen loistaa kilpaa auringon kanssa.

 Nyt pikkuinen on iässä, jossa hän oppii jatkuvasti jotain uutta. Uusia sanoja tulee päivittäin ja puuhissa mallia otetaan isommista. Itse pitäisi pystyä tekemään paljon ja kotitöissä pyörii aina innokas apulainen jaloissa. Myös ruuanlaitto ja leipominen kiinnostavat poikaa kovasti ja viikonloppuna hän mm. teki ananasmehulla maustettua suppilovahveroa.

Päivät 1-vuotiaan kanssa ovat täynnä menoa ja puuhaa. Pikkuinen tykkää hurjasti ulkoilusta ja luonnon ihmeistä, joita syksy onkin tarjonnut ihmeteltäviksi. Puusta putoilevat lehdet, sadepisarat ja muuttolinnut saavat pikkuisen innostumaan niin, ettei innostus ja iloa voi olla tarttumatta ympärilleen. Sisällä taas viihdyttävät palikat, autot ja pehmopallo, silloin kun ei salaa pääse tutkimaan muuta.

 Vaikka vauvavuoden päättyminen olikin hurjan haikeaa ja tuntui tulevan eteen nopeammin kuin olimme valmiita, on elämä taaperon kanssa ihmeellisen ihanaa. Päivät ovat toki työntäyteisiä, mutta silti täynnä aitoja tunteita, iloja ja onnea. On helpottavaa, kun lapsi oppii hitaasti askel askeleelta ilmaisemaan itseään sanoilla tai käymään potalla. Vauvat ovat suloisia pieniä nyyttejä sylissä, mutta niin ovat taaperotkin.  Elämä 1-vuotiaan kanssa on mahtava seikkailu, jonka seuraavaa määränpäätä ei tiedä.

 1-vuotias pikkuinen:

Tykkää:
♥ Sienistä
♥ Ohi lentävistä linnuista
♥ Sadepisaroista kasvoilla ja vesilätäköistä, vaikka vannassa kylpeminen on tällä hetkellä kauheaa
♥ Palloista
♥ Kotitöistä
♥ Jutustelusta vieraidenkin kanssa
♥ Saduista ja tanssimisesta
♥ Autoleikeistä
♥ Karkuun juoksemisesta
♥ Mahan pärisyttämisestä (myös itse muille tehden)
♥ Rataslenkeistä
♥ Pikkukakkosen Nallesta

Ei tykkää:
♥ Nukkumaanmenosta
♥ Perunasta
♥ Ei-sanasta
♥ Pipoista ja käsineistä tai pukemisesta ylipäätään
♥ Autossa istumisesta, koska vauvojen istuin

♥ On monipuolinen liikkumaan; juoksee, kiipeää, tulee portaat alas, tanssii, hyörii ja pyörii sekä osaa omasta mielestään kuperkeikan.
♥ Ilmaisee itseään sanoilla käsin tehostaen. Höpöttää papupadan lailla, vaikkei aina kaikkea ymmärretäkään.
♥ Lukee meille mielellään lempikirjojaan ja vastaavasti kuuntelee satuja.
♥ Suussa 7 helmeä ja lisää on tuloillaan.
♥ Osaa pyytää halutessaan potalle, mutta malttia pitää harjoitella.
♥ Käyttää 74-80cm:n vaatteita

Millaisia taaperoja sieltä löytyy?
 Loppuun on pakko vielä kertoa kuinka meidän kuvausten synttärijuhlien ilmapallon kanssa kävi. Koska pikkuinenhan ei muista pitää pallosta koko aikaa kiinni vaan ennemminkin nauttii pallon karkaamisesta, sidoin pallon hänen käteensä. No solmussahan tuo oli heti alkajaisiksi ja hetken päästä kyllästyneenä kovaan käsittelyyn ilmapallo päätti sanoa sopimuksensa irti. Sinne se lähti ensin korkealle puuhun turvaan ja sieltä maailmalle :D


2 kommenttia:

  1. Ihana pikkuinen! Hurjan paljon onnea! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana♥ Hän on kyllä hurjan suloinen pakkaus, vaikka itse sanonkin :D

      Poista