12. lokakuuta 2017

Mikä pikkuiselle nimeksi?

 Pikkuisen ristiäiset lähestyvät kovaa vauhtia ja me vanhemmat painimme polttavan kysymyksen kanssa; Mikä vauvalle nimeksi? Rakkaalla lapsella on sanonnankin mukaan monta nimeä ja pikkuistakin kutsutaan kotona useilla. Jokainen lapsi on antanut vauvalle oman nimensä ja me vanhemmat yritämme välistä ääneen maistella pojalle sopivaa. Valitettavasti, kun pikkuisesta ei voi Onnin ehdottamaa esi-isääkään tulla :D
 Jos pikkuinen olisi ollut tyttö, meillä olisi ollut valmiina monta kaunista nimeä mistä valita. Kivoista poikien nimistä valitettavasti sen sijaan tuntuu olevan pulaa tai sitten ne eivät vaan tunnu vauvan oloisilta. Oman lisänsä nimen löytämisen vaikeuteen lisää myös se, että miehellä on juuri poikien nimissä hieman erilainen maku kuin mulla. Se mikä toisesta olisi nätti nimi, on toisesta aivan karsea. Aika mahtava lähtökohta lähteä ratkomaan tätä pulmaa, eikös? Nimilistoja meidän on siis toisillemme turha tehdä, sillä ongelma ei niillä ratkea.

Millainen vauvan nimen sitten pitäisi olla? Omasta mielestäni nimi ei saa missään nimessä löytyä suosituimpien listalta, mutta en etsimällä etsi mitään harvinaisuuttakaan. Mies ei tässä olisi niin ehdoton, mutta ehkä lapselle on mukavampaa, ellei luokassa, harrastamassa jne. satu olemaan kolmea saman nimistä poikaa. Mitään ulkomaalaiselta haiskahtavaa nimeä en myöskään näe meille sopivana, vaan etsinnässä on jotain suomalaista ääkkösiä sisältävän sukunimen kaveriksi. Nimi saisi myös olla kaunis, joten perus Matit, Pekat sun muut vastaavat eivät vaan iske. 
 Oikeastaan meillä olisi ollut mielessä muutama täydellinen, juuri pikkuisen näköinen etunimi. Toinen nimistä on vain liian samanlainen jo olemassa olevan kanssa, jolloin pojat olisi jatkuvasti sekaisin. Huudanhan nytkin dementikkona jo liudan nimiä ennen kuin se oikea tulee :D Toinen nimistä taas löytyy jo ennestään yhdestä nimirimpsusta.

 Saa nähdä arvotaanko nimi kasteessa hatusta vai päästäänkö tässä päivien käydessä vähiin vielä yhteisymmärrykseen. Olisipahan ainakin vieraille mieleenpainuvat ristiäiset, jos arvontaan asti jouduttaisiin :D Vaikka tämä nimen etsiminen nyt onkin tuskastuttavan vaikeaa, tahdon uskoa lopulta löytävämme sen meistä maailman kauneimman nimen. Kävihän niin Onninkin kohdalla :)

 Tahdotkos auttaa meitä ongelmassa? Jos tahdot, niin otamme mielellämme nimiehdotuksia vastaan!

17 kommenttia:

 1. No tässä muutamia mielestäni kauniita; Ahti, Aamos, Väinö, Eino, Reino, Niilo/Niila , Pietu, Ukko, Verneri, Oiva,Toivo, Aake, Eljas, Iivari.. Onhan näitä kauniita poikien nimiä. Uskallatko yhtään raottaa isosisarusten nimiä? Onko joku asia mikä yhdistää kaikkia nimiä?

  Omilla lapsillani on kaikilla oma alkukirjain nimessä, mutta viimeinen kirjain on sama. Tykkään että joku yhdistävä tekijä, mutta ei liian tupu-hupu-lupu- meininkiä. Nimet ovat kyllä niin henkilökohtainen asia, ja se on jännä että usein nimi sopii kantajalleen :)
  Minkä niminen hänestä olisi tullut jos hän olisi ollut tyttö?
  T.äiti kolmelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksista♥ Siellä olikin muutama, joita täällä ollaan ilmoillekin heitelty :)

   Sen verran voin isompien lasten nimistä sanoa, että kaikilla on yhdistavänä tekijänä ensimmäisen ja toisen nimen alkaminen samalla kirjaimella ja Tellun sekä Onnin nimet menevät päässäni hyvin tehokkaasti sekaisin :D Myöskään mielessä olleita tytön nimiä en vielä halua paljastaa, mutta ovat vanhoja nimiä vaan eivät ainakaan vielä hirveän yleisiä.

   Poista
 2. Hei vielä yksi ihan mahottoman ihana jäi tuosta listasta. Minun suosikkini nuorimmaiselle oli Alvar. Mieheni ei sitä halunnut. Kyllä on harmittanut jälkikäteen etten ollut tiukempana asian suhteen. On mielestäni tosi kaunis suomalainen nimi. Ja meillä olisi ollut sitten kaikkien lasten nimissä L-kirjain keskellä. No, hyvä nimi pikkumiehellä nytkin on, joskus vaan kuullessani tuon Alvar-nimen, jää hetktksi harmittamaan että miksei meilläkin ole pikku-Alvaria :)

  T. Äiti kolmelle taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alvar on kyllä kiva nimi. Joskus pitäisi vain olla tiukempi miehille :)

   Poista
 3. Mä voin laittaa sulle nimiehdotuksia huomenna :D nyt tiukat kriteerit, onko joku kirjain esim mitä ei saa sisältää? 😛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, ehdotuksia otetaan suurella ilolla vastaan♥ Me ollaan aika avoimia kaikille vaihtoehdoille (tai sitten kohta jo paniikissa) joten kirjainrajoitteita ei ole. Ukko-Mies, Yrjö, Urpo yms. ehdotukset menee kyllä suoraan sinne ehdottomasti ei listalle :D

   Poista
  2. Haha, no joo ei ehkä mullakaan urpo-jorma-yrjö oo ykkössuosikki :D Käy kurkkaamassa sähköposti! :)

   Poista
  3. Kiitos postista♥ Kävinkin jo vastailemassa :)

   Poista
 4. Ooh, tämä dilemma, joka on toisen kohdalla aina kiehtovampi, kuin omalla! :D

  Nyt, kun oma lapsilukuni on todennäköisesti täynnä, annan kaikki lempparinimeni auliisti muiden käyttöön. Tykkään poikien nimissä lyhyistä, suomalaisista, selkeistä nimistä. Näistä valitsin omani:

  Okko, Jussi, Veikko, Aapo, Aatu, Toivo, Oiva, Atte, Simo, Ossi, Reino, Eino, Otso, Arvo, Kalle.

  Vähemmän pelkistetyistä tykkään esim. tällaisista: Iikka, Joose, Sameli ja Pietari. Ja hauska idea on tehdä uudisnimiä yhditelemällä esim. vanhempien nimien alku- ja lopputavuja. Meillä voisi sillä periaatteella olla lapsissa esim. Joodi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tuntuu olevan kaikkien huulilla se viikon polttava kysymys :D Kiitos ehdotuksista♥ Lyhyet ja selkeät nimet etunimenä kyllä plussaa, etenkin jos se toinen nimi on sitten pitempi :)

   Poista
 5. Meilläkin keskusteltiin pitkään poikiemme nimistä! Minusta kivoja nimiä löytyy niin paljon, etten osannut päättää. Daniel, Jimi, Nooa, Eeli, Milo, Oliver, Väinö.. onhan noita kivoja nimiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli oikeastaan muutaman lapsen nimi jo valmiina ennen heidän syntymäänsä, mutta silti esim. tytön kohdalla pappi ja vieraat joutuivat odottelemaan :D Se lopullisen päätöksen tekeminen tuntui vaan niin vaikealle sillä kauniita nimiähän olisi muitakin. Lopulta ei noille muruille kyllä muut nimet olisi edes sopineet♥

   Poista
 6. Voi mikä ihana pötkylä! <3 <3
  Eino, Viljami, Konsta, Eeka, Eetu on pyörinyt omassa mielessä, tyttöjen nimiä tulee kyllä helpommalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Tää tyyppi on kyllä hurmaava :D

   Nyt kun mainitsit niin muistinkin heti Tatun ja Eekan! Ei luulisi ainakaan ihan heti kaima vastaan tulevan :)

   Poista
  2. Joo siitä just mullekin jo aikanaan jäi se Eeka-nimi mieleen pyöriin. :)

   Poista
 7. Taannoin siskoni paini saman asian kanssa ja erilaisia nimiä miettiin lähes koko suvun voimin. Jos minulla olisi poika, antaisin nimeksi Ilo. Siitä nimestä olen tykännyt jo pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas ihana nimi, jonka kuulemisesta jo tulee hyvälle tuulelle! Saa nähdä kuinka meidän nimivalinnan kanssa käy. Pappikin jo tänään kyseli nimen perään, mutta ei oota jouduttiin vastailemaan :D

   Poista