10. lokakuuta 2017

Imuri nenään

 Pienten lasten, etenkin vastasyntyneiden, tukkoista nuhanenää on sydäntäsärkevää kuunnella ja katsella vierestä. He, kun eivät niistääkään osaa ja paha olo saa lapsen kitisemään. Vanhempana sitä yrittää kaikkensa, jotta pienen olo helpottuisi, mutta useimmista vauvoille tarkoitetuista niistäjistäkään ei kunnon apua ole.
 Joskus kauan sitten ostin sellaisen pikkuniistäjän, mutta lapsen ensimmäisen niiston jälkeen mieleni teki pommittaa sillä vaikka sitä vesilintua. Ekaluokkalaisen ollessa vauva ostin sitten monien kehuman NenäFriidan, joka oli kyllä edeltäjäänsä parempi. Taidan vaan omata liian onnettoman imutehon, sillä ei ne pienet nenät koskaan täysin auenneet.

 Kerran kahvipöydässä lasten flunssakierteistä jutellessa eräs tuttuni alkoi sitten puhumaan Baby-Vacista. Silmäni olivat varmaan isommat kuin pöllöllä kuullessani, että tuo toimisi pölynimurin avulla. Voitteko uskoa?! Seuraavan flunssan aikaan lähetin miehen töistä tullessaan kuitenkin ostamaan kyseisen niistäjän ja olisittepa nähneet mieheni ilmeen kaivaessani pölynimuria esiin niistämistä varten :D Miehen epäluuloisuus kuitenkin muuttui heti hänen huomatessaan kuinka mahtavan apurin oli lasten flunssan hoitoon hankkinut.
 Baby-Vac soveltuu ihan vastasyntyneillekin ja se onkin ollut kullan arvoinen laite nyt pienen kanssa.  Laite asennetaan siis pölynimurin taipuisaan putkeen, mutta se säännöstelee imurin imun lapselle sopivaksi. Se ei siis tunnu lapsista epämiellyttävälle vaan lähinnä samalle kuin niistäminenkin. Meillä pikkuinen tukossa ollessaan rauhoittuu jo välittömästi kuullessaan imurin äänen. Hän on siis selvästi jo oppinut, että aivan pian olo on taas parempi.

 Baby-Vacilla lapsen nenä aukeaa jo ihan muutamissa sekunneissa. Nenän pysyessä auki taudin kesto lyhenee sekä mahdollisuus jälkitauteihin vähenee. Mies aluksi kauhisteli nenäimurin yli 40€:n ostohintaa (netistä saa halvemmalla), mutta hyvin nopeasti kauhistelut vaihtuivat tyytyväisyyteen. Ties kuinka paljon mekin olemme jo säästäneet lasten kunnon niistämisen ansiosta ja tärkeintähän on, että lapsella olisi mahdollisimman hyvä olla.

 Kotiäidin elämää-blogin joukot siis suosittelevat  Baby-Vacia ja tämä ei ollut maksettu mainos, jos siltä tuntui. Näin flunssakautena tahdoin vain vinkata teillekin tästä mahtavasta avusta, jonka ansiosta pikkuinenkin saattoi säästyä lääkärireissulta.

4 kommenttia:

 1. Olen kuullut tästä paljon hyvää, mutten koskaan itse testannut sitä! Hyvä jos toimii teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä miten oltaisiin pikkuisen kanssa selvitty ilman tätä. Isompien lasten kanssa sentään jo saa jotain aina turautettua paperiin ja syöminenkään ei heillä niin nenästä kiinni ole :)

   Poista
 2. Kaveri kertoi muutama viikko tästä ja ensireaktio oli kyllä kauhistus. Mielessä vilahteli muumiot ja palsamointi.. Kaveri sanoi kyllä kokeilleensa imua ensin itselleen ennekuin uskalsi vauvalta imeä, joten kai se on uskottava, että mahtava keksintö kyseessä. Tälle olisi ollut meilläkin etenkin vuosi sitten käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein ihan saman eli en kyllä todellakaan uskaltanut niistää lasta ennen kuin olin itse varmistanut laitteen imutehon :D

   Poista