11. elokuuta 2017

Raskas paluu arkeen

 Enpä muistakaan milloin perjantai olisi tuntunut näin mahtavalle! Vihdoin on viikonloppu edessä ja saan levähtää. Kuten ehkä blogin hiljentymisestäkin saattaa päätellä, täällä paluu arkeen oli hieman normaalia raskaampi ja vei lähes kaikki ylimääräiset voimani
 Periaatteessa arki kyllä pyörii täällä ihan tutulla kaavalla, mutta raskaus antaa siihen hieman omaa lisämaustettaan. Koko kesän on ollut helppo mennä nukkumaan vasta puolen yön tietämillä pienen hillittömien jumppailutuokioiden jälkeen ja nukkua aamuun asti. Aamulla taas ei ole ollut mikään pakko nousta heti lasten herättyä vaan olen saanut levätä tovin vielä heidän kanssaan tai lasten katsoessa lastenohjelmia. Päivällä Onni on hyvin viihtynyt isompien leikeissä tai omaa rauhaa kaivatessaan yksin, jolloin olen taas saanut tarvittaessa ottaa oloni kanssa rennommin.

 Koulujen alettua siis on ollut pakko nousta kellon soidessa. Siihen aikaan jolloin lomalla vielä löhöilin lasten kanssa, olen jo aamulenkillä saattamassa lapsia bussipysäkille. Onnilta on melkein päässyt pysäkillä itku, kun katsoo sisarusten bussin loittonevan. Supisteluherkästä vatsasta huolimatta sitä lepoaikaa ei siis juurikaan minulle suoda ennen kuin koululaiset ovat palanneet koulusta ja tehneet läksynsä. 
 Vaikka paluu arkeen onkin ollut minulle melkoisen raskas, olemme aamupäivät pyrkineet tekemään Onnille mieleisiä juttuja. Tämä tarkoittaa siis hyvin usein retkeä metsän hiljaisuuteen. Toisaalta metsäretki onkin oivaa ajanvietettä, sillä Onni saa touhuta vapaasti nauttien ja itselleni löytyy kyllä kiviä ja kantoja joiden päälle istahtaa. Hyvällä tuurilla olemme saaneet sienisaalista ja piirakkamustikatkin kerättyä. Kotipihassa puolestaan Onni on mielellään tehnyt töitä eli kantanut puita talveksi liiteriin. Kuinka ihanan reipas apulainen mulla siis onkaan♥
 Koululaisten arki taasen on alkanut alun jännityksestä huolimatta oikein mukavasti. Ekaluokkalaista jännitti ensimmäisenä kouluaamuna kovasti, vaikkei hän tietenkään suostunut sitä myöntämään :D Yhdessä siskon kanssa on kuitenkin turvallista kulkea bussilta koulun pihalle ja välitunneillakin sisko on tarvittaessa lähellä. Opettaja, koulu ja koulukaverit ovat pojalle ennestään tuttuja ja läksyrutiinikin näyttää periytyneen siskolta. Marmatusta on aiheuttanut vain liian helpot tehtävät ja ruuassa esiintynyt lanttu. Näillä eväillä on siis hyvä siirtyä viikonlopun levon jälkeen uuteen kokonaiseen kouluviikkoon.

 Kuinkas siellä on paluu arkeen sujunut?

4 kommenttia:

 1. Tuollainen kolmen päivän viikko olis ihan sopiva, mikä nyt oli :D ihan mukavasti lähti koulun alku käyntiin, mutta tietty lomaa olis voinut vielä jatkaakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna kesä meni kyllä hujauksessa ohitse! Mukavaa kuitenkin kuulla, että sielläkin koulu lähti mukavasti käyntiin♥

   Poista
 2. Kiva kuulla, että joku muu myös on kamppaillut arjen aloituksen kanssa. Me olemme olleet aivan loppu ja huomaa että yöunien jäädessä alle 6 tuntiin niin hermoja alkaa kiristää jo muutamassa päivässä. Päätimme ensi viikolla yrittää mennä vähän aiemmin nukkumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa tosiaan jos muuallakin on arjen aloitus takkuillut! Mun piti viikonloppuna lepäillä jo, mutta pöh! Josko nyt sitten viikolla saisi itsensä edes ajoissa nukkumaan :)

   Poista