20. toukokuuta 2017

Äitiyspakkaus vai avustus rahana?

  Blogi on viettänyt hetken hiljaiseloa, sillä täällä on viikko ollut täynnä ohjelmaa, menoa ja vilskettä. Paljon hauskoja ja ikimuistoisia hetkiä on takana, mutta valitettavasti mahani ei ole tahdista tykännyt. Onneksi kuitenkin huomenissa saan miehen taas kotiin ja pääsen toivottavasti lepäilemään paremmin. Josko supistuksetkin sitten katoaisivat :) Tarkoitukseni ei kuitenkaan ole nyt kertoa sen enempää kuulumisia vaan jakaa teille pohdintaani, valitako tässä raskaudessa äitiyspakkaus vai ottaako avustus rahana.

 Katsellessani keväällä uuden äitiyspakkauksen kuvia hihkuin innosta. Vihdoin mekin saataisiin sellainen! En ollut edes sen tarkemmin miettinyt otetaanko me pakkausta vai ei. Malttamattomana vain odotin laatikon saamista kotiin ja muistelin miehen kanssa kuinka ihanaa sen sisältöä olisikaan hypistellä.

 Nyt Kelan paperit kourassa olisi vihdoin mahdollisuus laittaa hakemus menemään. Olen kuitenkin ruvennut ajattelemaan järjellä. Meillä on valtaisa hankintalista vauvaa varten odottamassa ja äitiyspakkauksessa olisi kattavasti monen moista, jota 140€:lla ei kyllä saa itse hankittua. Nopeasti miettimällä järki ohjaa siis toimimaan tunteen lailla. Mutta entäs jos miettii vielä hieman lisää?
 Mikäli vauva kasvaa yhtään kuin sisaruksensa olisivat toppahaalari, kevyt toppapuku ja villahaalari sopivia mahdollisesti keväällä/ kesällä eli jäisivät täysin käyttämättä aivan kuten Tellunkin aikaan. Peitto, unilelu ja pyyhe ovat ostoslistalla kyllä ja makuupussin tahdon ihan vaan jo muistoksi. Suurin mietinnän aihe liittyykin äitiyspakkauksen vaatteisiin. Tuleeko niitä käytettyä? Tämä ei ehkä kaikkia yllätä, mutta olemme siis miehen kanssa ehkä hieman hurahtaneet ostelemaan suloisia pieniä vaatteita jo ensimmäisestä ultrasta asti. Ehkä vauvalle siis ennemmin valikoituu noita meidän valitsemia vaatteita päälle pakkausvaatteiden sijaan?

  Vaikka en papereita vielä olekaan Kelaan saanut laitettua, on päätös äitiyspakkauksen ja rahan välillä tehty. Tällä kertaa järki voitti tunteen, vaikka hieman jäänkin kaipaamaan sitä ihanaa tunnetta, jonka äitiyspakkausta tutkiessa saa kokea. Makuupussin hankin jo toisen tilauksen yhteydessä suoraan Familonilta ja se tuli kustantamaan 15% alen kanssa noin 31€. Jos haluaa ajatella tuon summan olevan pois äitiysavustuksesta, niin onhan meillä vielä reilu 100€ jäljellä laitettavaksi muihin hankintoihin.

  Jo heti raskauden alussa päätin nauttia niin raskaudesta kuin vauvan odotukseen liittyvistä hankinnoista. Onhan tämä hyvin suurella todennäköisyydellä viimeinen kerta, kun pääsen niistä nauttimaan. Sen vuoksi ennemmin hankin ympärilleni niitä ihanuuksia, joista olen ennen raskautta saanut vain haaveilla, kuin äitiyspakkauksen "ihan kiva" tuotteita. Äitiyspakkaus on mielestäni kuitenkin aivan mahtava tuote ja suuri apu lapsiperheille. Se hetki, kun pakkausta pääsee ensimmäistä kertaa tutkimaan, ei unohdu koskaan ♥

Kumpi on enemmän sinun mieleesi äitiyspakkaus vai rahat?

8 kommenttia:

 1. Me ollaan otettu kaikille kolmelle lapselle äitiyspakkaus. Vaatteet on aina olleet kovassa käytössä ja kaikki ovat nukkuneet aluksi laatikkosängyssä. Omalla kohdalla ei ollut vaikea valinta, mutta jos pakkauksessa tulevia vaatteita varsinkaan ei koe tarvitsevansa, on hyvä, että on olemassa vaihtoehto. Raha-avustuksella saa kuitenkin ostettua ainakin osan listalla olevista hankinnoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tosiaan myös vaihtoehto, vaikka toki äitiyspakkaus onkin sitä arvokkaampi :)

   Poista
 2. Makuupussin voi löytää esim huutonetistäkin uutena :) mä ostin silloin ne mieleiset uutena kun otin rahana ja sain just ne mitä halusin. Siis pakkauksen tuotteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti tosiaan näkee pakkauksen tuotteita käyttämättöminä myynnissä tai pakkauksen vuosimallin vaihtuessa monet tykkäävät myös niitä vaihdella. Mieleisiä tuotteita voi siis saada monella tavalla :)

   Poista
 3. Ensimmäisen lapsen kohdalla ehdottomasti pakkaus. Silloin tarvitsee niin paljon kaikkea, että pakkauksesta oli suuri apu! Toisen lapsen kohdalla me ainakin päädyimme rahaan sillä ikäeroa oli vähän ja sukupuolikin oli sama. Ajattelimme enemmänkin ekologisesti, emme tarvinneet kahta kappaletta talvihaalareita samassa koossa. Niinpä hankimme sitten vähän niitä puuttuvia vaatteita pikkuveljelle saamallamme korvauksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika usea tekee varmasti tuon saman ratkaisun etenkin jos lapset tulee pienellä ikäerolla :)

   Poista
 4. Minä olen ottanut pakkauksen kolme kertaa. Vuosina 05,08 ja 16. Varsinkin tämän viimeisen pakkauksen vaatteita on tullut käytettyä ihan tosi paljon. Makuupussit ja toppahaalarit olen säästänyt lapsille muistoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin makuupussit on säilytetty muistoksi! Tosin Onnilla ei sellaista ole, sillä poikaa odottaessa meillä kaapit pursuilivat vauvanvaatteita ja - tarvikkeita eikä pakkausta siksi otettu. Nyt tilanne on toinen, mutta tosiaan pitkälti nuo ulkopukujen koot ratkaisivat päätöksen rahan puolelle.

   Poista