16. tammikuuta 2014

Vauvan atooppinen iho

 Meidän minimies on 5kk:n aikana ehtinyt jo tuottaa vanhemmilleen päänvaivaa. Mielenkiinnolla luin viikolla tutkimuksesta jossa koliikkiin auttaisi maitohappobakteerit. Juu, ei auta tai jos oikeasti itkua vähentää niin en halua edes ajatella paljon meillä olisi huudettu. Toisaalta huudon taustalla saattaa olla allergiaakin. Omat ruokavaliolinjaukset tosin eivät ole tuottaneet tulosta, mutta lähete allergiatesteihin on laitettu.

 Suurin päänvaivaa aiheuttava ongelma on tällä hetkellä minulta peritty atooppinen iho. Se on kaikilla lapsillamme tosin kahdella vanhemmalla alkanut selvästi myöhemmin ja lievempänä. Kokemuksesta siis tiedän perusrasvan menettävän aika ajoin tehonsa joten merkkiuskollisia ei olla oltu. Yleensä ollaan saatu lääkäriltä rasvoihin resepti, mutta ilmeisesti enää ei saa? Tai me ei ainakaan saatu edes siihen kortisonirasvaan. Pojan iho on kuitenkin todella karseassa kunnossa ja ajatus kortisonikierteestä kauhistuttaa jo nyt. Tarkoitus olisikin tutkia löytyisikö luonnonkosmetiikasta apua tähän vaivaan. Vinkatkaa ihmeessä jos tiedätte jonkun oikeasti tehokkaan!!

 Ihan vain tämän rasvausurakan vuoksi odotan innolla pakkasten hellittämistä ja sitä kevättä. Saisi valo tehdä tehtävänsä eikä tarvitsisi pähkäillä mitä rasvaa sitä seuraavalta apteekkireissulta ostaisikaan. Sitä odotellessa ihania talvisia pakkaspäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti