4. syyskuuta 2013

Arkea ja vauvan vieraiden top 3 kommentit

 Ihan ensin täytyy todeta, että tämä postaus sisältää varmasti paljon kirjoitusvirheitä. Yhdellä kädellä huutava ukko olalla näpytteleminen vaan ei ole homma sieltä helpoimmasta päästä. Meillä mies on vaihteeksi tämän viikon pois arkea pyörittämästä ja sen kyllä huomaa! Aamulla on melkoinen suoritus ehtiä ajoissa kolmen lapsen kanssa saattamaan koululainen bussipysäkille. Kaupassakäynti on uhmaajan ja huutavan vauvelin kanssa perin mielenkiintoista ja ruuanlaitossa mennään yhdellä kädellä sieltä missä aita on matalin. Siivousta en ala edes ajattelemaan ja pyykkäyskin hoituu yksikätisenä silloin kun on pakko. Nostan siis hattua yksinhuoltajille jotka pyörittävät arkea aina yksin!

 Meidän pikkumies se siis huutaa lähes 24/7 aivan kuten veljensäkin aikanaan. Neuvolassahan ovat tälläkin kertaa sitä mieltä, että ihan vaan sitä koliikkia on. Itse olen kuitenkin varsin epäileväinen ja mietinkin aloittaisinko nyt ensin maidottoman vaiko gluteenittoman/ vehnättömän ruokavalion. Loputtomiin en kuitenkaan näin jaksa, joten jostain on apua edes yritettävä keksiä.

 Viime aikoina meillä on käynyt hirmuisesti vieraita vauvan huutoa ihmettelemässä. Hassua, miten vähintäänkin joka toisen suusta tulee samat kommentit. Suosituin on  ehdottomasti: Voi kuinka pieni!. Niin, onneksi vastasyntyneet eivät ole jättiläisiä! Jos 50cm:n vaatteetkin ovat isoja niin kyllähän se pieni on. Toisaalta nopeastihan nuo kasvavatkin. Toiselle sijalle pääsee ehdottomasti: Mä olin aivan varma, että teille tulis tyttö. Miksi tytöt ovat poikia parempia? Onko meidän vauva nyt jotenkin huonompi kun sattumoisin omaakin poikien vehkeet ja isänsä miehiset geenit? Eikö se ole pääasia, että saimme elävän ja toivottavasti myös terveen vauvan? Näköjään ei sillä vieraat olisivat niiiiiin tahtoneet ostaa söpöjä mekkoja ja mun olisi kuulemma pitänyt päästä taas touhuilemaan tyttöjen juttuja. Tellun kanssa se ei heidän mielestään ilmeisesti onnistu?! Top kolmosen viimeinen kommentti on: Kumman näköinen se on?. Tiedän, että vieraat tarkoittavat onko vauvassa enemmän isän vai äidin näköä, mutta myönnän myös kommentin ärsyttävän. Vauva on ihan itsensä näköinen! Niinpä pikkumiehen ollessa hereillä letkautetaan tyyliin: Kuulitko sanoi sua kumman näköiseksi?. Sitten vieraat voivatkin alkaa jo vertailemaan olisiko vauva kuitenkin veikan näköinen vai muistuttaisiko sittenkin siskoa.

 Vaikka arjen pyörittäminen onkin rankkaa niin osaa tuo pieni olla vain niin hurmaavakin! Sisaruksilleenkin on kovin rakas eivätkä malttaisi vauvaa päästääkään silmistään. Välillä sitä pitää pysähtyä miettimään onko todella ansainnut kaiken tämän onnen. Piilotellaan siis yhä hattarassa ja aktivoidutaan kunhan elo tasaantuu :)

2 kommenttia:

 1. Voih! Tsemppiä pienen miehen kanssa, toivottavasti itkuisuus alkaa helpottaa!
  Tähän sopisi hyvin jatkoksi top 3 vatsakommentit. Super ärsyttävää myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä tarvitaankin! Täällä pistetty nyt oma ruokavalio uusiksi, joten josko se toisi vihdoin helpotusta tilanteeseen :)

   Top 3 vatsakommentit ovat varmaat olleet:
   -Voi, mikä sitä pientä nyt noin vaivaa? Lapsi ei varmaan huutaisi jos tietäisin!

   -On pojalla ainakin keuhkot kunnossa! Ja mitähän tuohonkin pitäisi vastata?

   ja yllättäen myös
   -Oothan muistanut röyhtäyttää/hieroa mahasta/pitää kovalla alustalla jne.? Juu, mehän ei olla kaikkea mahdollista kokeiltukaan vaan huudatetaan lasta ihan kiusallamme.

   Eihän ne ihmiset pahalla noita letkauta, mutta aina ei vaan jaksaisi! Tai keksisivät edes jotain uutta välillä niin voisi hämmentyneinä niihin sitten yrittää vastauksia keksiä.

   Poista