19. elokuuta 2012

Jos metsään haluat mennä nyt...

 Tellun aloitettua eskarin  me ollaan Pikkutäryn kanssa asuttu aamupäivät metsässä. Poika ei oikein kotioloissa osannut rauhoittua touhuamaan ilman siskoaan ja kieltämättä paremmin itsekin tuolla viihdyn. Mustikoita ja sieniä on siis kannettu urakalla kotiin. On nautittu piirakoita ja tehty sienistä kastikkeita ja keittoja; meidän lasten herkkua.  Pakastinkin on jo pullollaan, vaikka osa sienistä on vasta nousemassa ja puolukat kypsymässä. Talvella on kuitenkin ihana jatkaa herkuttelua!

 Pikkutäry nauttii metsässä olosta, vaikkei kauaa jaksa mustikoita kerätäkään. Vihreä Lindexin lippis on selvästi pojan suosikki. Muut eivät kelpaisi sitten millään. Nyt on tosin jo aivan mustikassa, kuten kaikki metsässä olleet vaatteet sukkia myöten! Onneksi on sappisaippua! Ainakin vielä tähän asti sillä on saanut mustikkatahrat katoamaan. Saa nähdä mitä me kahdestaan ensi viikolla keksitään jos viikonlopun sadesää jatkuu!

2 kommenttia:

  1. Voi kuulostaa ihanalta! Mä olen niin kade, koska rakastan mustikoita. Ei auta kun painella aina kauppaan niitä hakemaan. :)
    Ihana kuva!!!!

    VastaaPoista
  2. Nuo retket on joka syksy tuoneet voimaa lisää, mutta erityisen nautittavia ne on olleet nyt Pikkutäryn kanssa, koska pojan iloisuus ja hyvinvointi ei tosiaankaan ole mikään selvä asia. Metsässä ei ole mihinkään kiire ja kuuluu vaan linnunlaulua tai lasten iloista höpötystä. Yhdessä ihmetellään milloin mitäkin ja saattaapa joskus hirvikin tielle eksyä.

    Jos olisi keino saada mustikat hyvinä teille asti niin äkkiäkös täältä pistäisin ämpärillisen tai kaksikin tulemaan :)

    VastaaPoista