10. tammikuuta 2015

Tellun ja Pikkutäryn ruokahaastattelu

 Koska blogiin on löydetty viime aikoina todella paljon etenkin lasten ruokaideoita etsien, tein isommille lapsille pikaisen haastattelun leikkien hassua toimittajaa. Ensin oli vuorossa Tellu.

 Lempiruokasi? Sienikeitto ja tykkään kyllä myös paljon kaikista kalaruuista.
Minkä ruuan jättäisit mielelläsi syömättä?  Kaalilaatikon! En tajua iskää ja äitiä jotka sitä mielellään syövät.
Mistä iltapalasta tai viikonlopun herkusta pidät? Kaikista suolaisista piirakoista! Kasvispiirakkakin on herkkua. Niin ja mustekalarenkaista!
Jos Tellu saisi päättää näyttäisi hänen tekemänsä viikon ruokalista tältä
 Entäs sitten Pikkutäry? Mikä on lempiruokasi? Porkkanaraaste! Jos pitää muutakin olla niin lihapullakastike ja muussi sitten.
Minkä ruuan jättäisit mielelläsi syömättä? Kaikki porkkanaviipaleita ja paprikaa sisältävät ruuat.
Mistä iltapalasta tai viikonlopun herkusta pidät? Lämpimistä voileivistä ja pekonista (naurua...)
Pikkutäryn viikon ruokalista näyttäisi tältä

 Etenkin Pikkutäryn kohdalla huomaa selvästi sen, että ruuan muodollakin voi olla merkitystä! Porkkanaraaste on suurinta herkkua, mutta muussa muodossa porkkana on aivan päinvastaista. Ellei lapselle maistu sitkeänkään yrittämisen jälkeen joku tietty asia, kannattaa kokeilla toisin! 

 Meillä syödään paljon kanaa, mutta lasten herkkulistoilla sitä ei näy. Keittoa meillä taas on yhtenä päivänä viikossa, vaikka lapset näköjään tykkäisivät syödä useamminkin. Näistä suosikeista molempien listoilta pääsee kaksi ensi viikon ruokalistalle. Pienimmän mieltymyksistä valitaan sitten yksi, mies saa valita oman ja itse valitsen viimeisen. Pitäisi olla siis tiedossa kaikille mieleistä kotiruokaa :)

2 kommenttia:

 1. Teillä onkin sitten ensi viikolla herkkuruokaviikko! :)

  Oli kiva lukea lasten ajatuksia ruoasta. Ihanan terveelliset lempiruoat heillä onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitäisi ainakaan ihan hirveästi kuulua narinaa ruuasta! Tai ainut valittaja meillä onkin Pikkutäry ja hänkin vain silloin kun ruuassa on ei raastettua porkkanaa tai paprikaa.

   Pizza, hampurilaiset jne. ei muuten suureksi yllätyksekseni ole ikinä olleet lasten suosiossa. Toki Tellu niitä syö (Pikkytäry ei oikein edes tykkää omista versioistaan), mutta ennemmin haluaa liikkeellä ollessakin jotakin muuta purtavaa kuten esim. patonkia.

   Poista